Met Pasen kan je al eens wat origineler uit de hoek komen in de keuken. Wat dacht je van paasbrownies? Een aanrader voor elke chocoladefan.
Ingrediënten voor 6 personen
150 g fondantchocolade
90 g boter
3 eieren
90 g donkere kandijsuiker
60 g bloem
1 kl bakpoeder
60 g amandelpoeder
150 ml room (35% V.G.)
1 el poedersuiker
Enkele chocolade- en suikereitjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Doe de chocolade en de boter in een kom en smelt au bain-marie of in de microgolfoven. Klop ondertussen de eieren met de kandijsuiker tot een dikke massa. Roer de gesmolten chocolade door het ei-suikermengsel.
- Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel ze, met het amandelpoeder, luchtig door de massa.
- Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide vierkante bakvorm van ongeveer 20x20 cm. Bak de brownie 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
- Snij de brownie in vierkantjes van 4x4 cm. Klop de room stijf met de poedersuiker. Doe de room in een spuitzak en spuit op elke brownie een ‘nestje’. Decoreer met de chocolade- en suikereitjes.