De liefde gaat door de maag, zegt men. Hoog tijd dus om op Valentijnsdag je beste kookkunsten boven te halen. Tover een passioneel dessert op tafel, met veel liefde klaargemaakt. We geven je alvast wat inspiratie voor een heerlijke kwarktaart met aardbeien.
Ingrediënten voor 10 personen
12 blaadjes witte gelatine
200 g mariabiscuits
125 g ongezouten roomboter
400 g aardbeien
1 perssinaasappel
500 g magere kwark
200 g witte basterdsuiker
250 ml verse slagroom
Bereidingswijze
- Laat de gelatine ongeveer 5 minuten weken in koud water. Verkruimel de biscuits in de blender of met een deegrol. Smelt de boter en meng door de verkruimelde biscuits. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm en druk goed aan met een lepel.
- Was ¾ van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in de blender of met een staafmixer. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap op een laag vuur in een pannetje. Zet van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en laat al roerend in het warme sinaasappelsap oplossen. Laat afkoelen.
- Meng de kwark, suiker en aardbeienpuree in een kom. Roer het gelatinemengsel erdoor. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het mengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
- Laat de kwarktaart ongeveer 3 uren opstijven in de koelkast.
- Haal uit de springvorm en snijd in hartvorm. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes of in hartvorm en verdeel over de bovenkant van de taart.