Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
DOVY BERLARE-050.jpg
Geplaatst op 15 juni 2020 09:00 in Dovy-nieuws

Zes signalen die erop wijzen dat je toe bent aan een nieuwe keuken

Krakende deuren, kapotte toestellen, chronisch kastentekort, koken een corvee? Nu je meer tijd thuis doorbrengt en mogelijk niet (ver) op vakantie gaat, verdien je een nieuwe keuken.

Ook toe aan een nieuwe keuken?

Nooit tevoren bleef de Belg zoveel in zijn kot. Thuiswerk lijkt voor velen het nieuwe normaal. Tijdens de coronacrisis hebben bedrijven én werknemers ontdekt dat heel wat werk thuis kan worden gedaan. Dat lukt natuurlijk niet voor alle beroepen, maar wie kan thuiswerken, zal ook na de coronacrisis vaker thuiswerken, stellen experts. De kans is trouwens groot dat we ook onze vakantie dichtbij of in ons huis zullen doorbrengen. Opvallend: voor veel mensen is de keuken dé favoriete werkplek. Een moderne keuken is immers een leefkeuken, waar je niet enkel eet en vrienden en familie ontvangt, maar ook waar de kinderen hun huiswerk maken en waar jij een videochat hebt met collega’s of vrienden terwijl er een heerlijk potje staat te sudderen in de oven. Klinkt dat beeld bekend of zitten er barsten in de spiegel?

DOVY BERLARE-028.jpg

Herken je deze mankementen?

Niet iedereen heeft al een droomkeuken. In oudere huizen zijn keukens soms kleine kamertjes met een minimum aan licht, comfort, ergonomie en bewegingsruimte. Dit zijn zes signalen die vertellen dat je er aan toe bent om een nieuwe keuken te kopen.

  1. Je keuken is te klein
    Symptomen: je keuken is alleen geschikt om in te koken (en dan nog). Je kan er amper met twee personen in werken. Er is geen plaats voor een eethoek, toog of ruim werkblad.
  2. Je hebt te weinig opslagruimte
    Symptomen: Niet alle potten en pannen passen in de kasten, er staat altijd wel wat op het werkblad. Hoe goed je ook opruimt, de kasten blijven onoverzichtelijk. Je moet dagelijkse voedingswaren op andere plekken dan de keuken opbergen.
  3. Je hebt te weinig werkbladen/werkruimte
    Symptomen: Je kan in de keuken geen twee of drie dingen tegelijk doen (bijvoorbeeld thuiswerken, een kind zijn huiswerk laten maken én de groentjes voor vanavond al fijnsnijden). Als je met twee aan het koken bent, loop je mekaar de hele tijd voor de voeten.
  4. De kastdeurtjes hangen schots en scheef
    Symptomen: De kasten of lades sluiten niet goed. De scharnieren zijn versleten en/of van bedenkelijke kwaliteit. Je collega’s en vrienden lachen je uit tijdens de videocall.
  5. De verlichting is niet goed
    Symptomen: Na een half dagje thuiswerk heb je hoofdpijn van het onaangename licht. Er zijn lastige schaduwen op je werkbladen. Zelfs met de mooiste filters zijn je gerechten nauwelijks Instagramwaardig.
  6. Defecte toestellen
    Symptomen: Sommige toestellen zijn niet meer te repareren. Je gebruikt de oven enkel als kast. Nieuwe toestellen passen niet in de bestaande keuken maar nemen kostbare werkruimte in.

De remedie

Herken je je keuken in een of meer van bovenstaande punten? Dan is het tijd om aan een nieuwe keuken te denken. Het is tenslotte de plaats in huis waar je het meeste van je wakkere tijd doorbrengt. Een nieuwe keuken kiezen, dat begint met gratis professioneel advies. De consultants van Dovy zijn echte keukenkenners. Op basis van een eenvoudige schets van de ruimte waarin de keuken zich bevindt en een gesprek peilen zij naar de behoeften van de klant.

DOVY BERLARE-043 1.jpg
DOVY BERLARE-014.jpg

Maatwerk tot op de millimeter

Kies je voor Dovy, dan kies je voor echt maatwerk tot op de millimeter. Zo wordt elke hoek van de ruimte optimaal benut. Zelfs een kleine ruimte kan zich zo ontpoppen tot een fijne keuken (en misschien kan er wel een muurtje gesloopt worden?). Dovy-keukens zitten bovendien vol slimme opbergmogelijkheden. Dat ontdekten ook Robby en Phylicia toen ze in het programma Blind gekocht hun droomkeuken voor het eerst zagen.

Dovy-keukens worden volledig in België vervaardigd met oerdegelijke kwaliteitsmaterialen. Dovy geeft niet voor niets tien jaar garantie. De adviseur helpt je ook het meest geschikte werkblad te kiezen en besteedt de nodige aandacht aan optimale verlichting en de keuze van de toestellen.

Coronaproof

Het zijn bijzondere tijden, maar Dovy kiest in de geest van Darwin voor maximale aanpassing aan de omstandigheden. De toonzalen blijven de beste plek om keukens te ontdekken en je te laten adviseren. Dovy neemt er alle nodige beschermingsmaatregelen om je bezoek veilig te laten verlopen.

Toch niet helemaal op je gemak om je kot te verlaten? Het is ook mogelijk om een Dovy-consultant aan huis te laten komen of keukenadvies op afstand te krijgen via een telefoon- of videogesprek. Voor welke formule je ook kiest, niet veel later kan je je keukenontwerp in virtual reality bewonderen op je laptop, pc of smartphone.

Ook niet onbelangrijk: de prijzen blijven scherp, de promoties blijven straf en de offertes blijven twee jaar geldig.

DOVY BERLARE-021.jpg

Ook toe aan een nieuwe keuken?

Laat je inspireren door enkele ontwerpen in 3 D. Maak online een afspraak en krijg een gratis prijsofferte met het keukenontwerp in virtual reality.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.