Loïc stelt je elke maand een heerlijk recept voor, om duimen en vingers bij af te likken. Kook elke maand mee en wie weet word je zelf ook zot van koken. We starten met heerlijke lamsgehakballetjes op een bedje van witte bonenpuree.
Ingrediënten voor 4 personen
6 takjes peterselie
6 takjes munt
6 koriandertakjes
500 g lamsgehakt
1 ei
2 el panko
50 g rozijnen
5 rode uien
olijfolie
zout en peper
2 blikken witte bonen (elk 240 g)
olijfolie
4 el tahin
1/2 citroen
1 el granaatappel melasse (optioneel)
1 granaatappel
Zo maak je het
- Spoel en hak 6 takjes peterselie, de blaadjes van 6 takjes munt en 6 takjes koriander.
- Meng het lamsgehakt, het ei, de panko en de rozijnen in een slakom. Voeg de verse kruiden toe en meng goed.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil 5 rode uien en snijd ze in zes. Leg in een ovenschaal en bestrijk met olijfolie, zout en peper. Bak gedurende 25 minuten.
- Vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal. Leg in een tweede ovenschaal. Bak ook 25 minuten.
- Verwarm één blikje witte bonen met vocht en één uitgelekt blikje witte bonen op een laag vuur gedurende een drietal minuten. Pureer de bonen met een pureestamper met 3 el olijfolie, 4 el tahin en het sap van een halve citroen. Kruid met zout en peper. Voeg zo nodig wat extra sap van de bonen toe om de romigheid aan te passen. Verwarm het mengsel 5 minuten op een laag vuur en roer regelmatig.
- Bestrooi de gehaktballetjes 5 minuten voor het einde van de bereiding met een scheutje melasse en zet ze terug in de oven. (optioneel)
- Serveer de gehaktballetjes op een bedje van gepureerde bonen, bestrooi met granaatappelpitjes en vers gesneden koriander.