X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord
Blind Gekocht

Ook Dovy kan je blind vertrouwen

Er was veel werk aan de nieuwe herenwoning van Klaas en Heleen in Deurne. Volgens interieurarchitect Bart was het een ‘hevige renovatie’. En Klaas en Heleen waren er helemaal niet gerust in. Over één ding was het koppel het roerend eens : de keuken is een echte ramp. Heeft Bart aan hun verwachtingen kunnen voldoen en van die afgrijselijke keuken een droomkeuken kunnen maken?

Van een afgrijselijke keuken naar een droomkeuken

Een volledige transformatie

Klein, ouderwets, niet gerieflijk, onaantrekkelijk,… hoeveel woorden hebben we nodig om de oude keuken in de woning van Klaas en Heleen te beschrijven? Ze waren er echt het hart van in. Maar kijk nu eens. Enkel maar blije gezichten bij het zien van hun nieuwe keuken. Een open keuken met veel licht, modern en afgewerkt met de nieuwste materialen : frontlaminaat in 24 mm dikte.

Er werd aan het praktische aspect gedacht door onder het kookgedeelte 2 ruime pottenladen met een binnenlade te voorzien. Maar ook het decoratieve aspect werd niet vergeten dankzij de muurbankjes die op verschillende plaatsen voorzien zijn. Zij dragen bij aan de gezelligheid in de keuken.

Blind Gekocht

En om maximaal te streven naar gezelligheid in deze ruimte, koos interieurarchitect Bart voor een volledige wand en deur in houtstructuur. Hout geeft immers een warm gevoel en contrasteert mooi met de witte kastdeuren en het wit keukeneiland.

Een dampkapconstructie die in het oog springt

Het werkblad in wit composiet zorgt voor een mooie afwerking. Het past perfect bij de witte keukenkasten in frontlaminaat en vormt één geheel met het kookeiland. Wist je trouwens dat composiet een kunstmatig samengesteld materiaal is dat voor het overgrote deel bestaat uit kwartskorrels waaraan harsen en kleurstoffen zijn toegevoegd? Daarom is composiet niet poreus, vlek- en krasbestendig en het is vooral een sterk materiaal.

Blind Gekocht

Boven het kookeiland schittert de dampkapconstructie. Hier werd opnieuw gekozen om het praktische aspect aan het decoratieve te koppelen. De dampkap werd volledig ingebouwd en is amper zichtbaar. Aan de luifel in smeedwerk werd een verlengstuk voorzien en daarop vinden zowel keukenkruiden als decoratieve planten hun plaatsje.

Moderne keukenapparaten

De nieuwe keuken van Klaas en Heleen werd uitgerust met de nieuwste keukenapparatuur. Inductiekookplaat, koelkast met vriesvak en een volledig geïntegreerde vaatwasser en dampkap. Voor de spoeltafel werd geopteerd voor een model in keramiek met een vuilafstotende glazuurlaag. Een keramische spoelbak is glad, enorm slijtvast en zeer hygiënisch. Stijlvol in wit en past perfect bij de witte onderkasten.