Blind Gekocht keuken Deurne
Blind Gekocht Turnhout
Landelijke L-keuken - Model New York-Design

Doordat Dovy alles zelf op maat maakt, kunnen meerdere keukenmodellen met elkaar gecombineerd worden. In deze keuken wordt een combinatie gemaakt van 2 keukenstijlen: landelijk en modern. Model Vitaro 10 is een greeploos keukenmodel in verweerd fineer eik met verticale groeven om de 10 cm. Alle onderkasten werden vervaardigd in deze landelijke stijl. Model Design is eveneens greeploos, maar bestaat uit een volledig andere stijl. De bovenkasten en kolomkasten zijn wit, strak en modern. Door beide stijlen te combineren, wordt een mooi evenwicht gecreëerd. De witte kastdeuren in kerngekleurd frontlaminaat stralen zuiverheid en puurheid uit, terwijl de fineer eiken keukendeuren voor een warm gevoel zorgen.

Indeling optimaliseren om de ruimte optisch te vergroten

De indeling van de keuken werd herbekeken want in de bestaande keuken verstoorden 2 grote kolomkasten het zicht. Daardoor leek de keuken kleiner dan hij werkelijk is. De interieurarchitect van Dovy heeft de bestaande keukenindeling geoptimaliseerd om de ruimte optisch te vergroten.

De 2 kolomkasten werden naar de hoek verplaatst. Er werd bewust gekozen voor wit kerngekleurd frontlaminaat omdat het mooi aansluit bij de witte muren en op die manier één geheel vormt. Zo komt het accent volledig te liggen op het verticaal lijnenspel van de onderkasten in fineer eik. Ze trekken immers alle aandacht naar zich toe.

Horizontale ladenblokken die de ruimte verkleinen, moeten plaats maken voor brede, diepe laden met binnenladen en pottenladen.

DOVY TURNHOUT30144.jpg
DOVY TURNHOUT30176.jpg

Een werkblad dat misleidt

Een keuken in landelijke moderne stijl, vraagt om een bijpassend werkblad. Het werkblad ziet eruit als blauwe hardsteen ‘Belgian Blue’, een ware lust voor het oog. Maar laat je niet misleiden want eigenlijk is het vervaardigd uit onderhoudsvriendelijk composiet. Handig meegenomen!

De grafietkleurige spoelbak in onderbouw en bijpassende keukenkraan passen perfect in de beoogde interieurstijl.

Ruime en greeploze koelkast

Om de keukenruimte volledig tot zijn recht te laten komen, werd geopteerd om de meeste keukentoestellen in te bouwen. Zo verlegt het accent zich naar de kastdeuren en niet naar de apparaten. De microgolfoven bevindt zich achter de liftdeur, net boven de inbouwoven.

De koelkast is maar liefst 178 cm hoog en Dovy is er als enige op de markt in geslaagd om zo’n grote koelkast zonder handgreep in te bouwen. Dat benadrukt het strak aspect in de keuken en vooral, het past perfect bij de greeploze keukendeuren.

Blind Gekocht Turnhout
Bekijk deze keuken in 3D

Andere landelijke keukens

Alle landelijke keukens bekijken

Wil jij ook thuiskomen in je droomkeuken?

Laat een fotorealistisch ontwerp van je droomkeuken gratis uittekenen in één van onze toonzalen. Bekijk hem nadien in Virtual Reality.

Winkel zoeken in je buurt Afspraak maken Afspraak maken