Wat gebeurt er als je een straf architectenbureau samenbrengt met een bouwheer die zijn weg kent in de interieurbranche? Dan volgt er gegarandeerd vuurwerk. Christ en zijn echtgenote, beiden werkzaam bij Dovy Keukens, gingen enkele jaren geleden in zee met een architectenbureau. Dit resulteerde in een modern ingerichte woning en een strak Dovy-interieur. Dat de lat in dit project hoog ligt, wordt al snel duidelijk.

Een leefkeuken en een buitenkeuken

De Dovy-keuken bestaat uit een sculpturaal eiland dat voor een lange kastenwand struint. Het natuurstenen werkblad legt onmiddellijk de link met het haardmeubel in de leefruimte. “We wilden een strakke maar ook warme en sfeervolle woonst. Verschillende materialen zoals het donkere fineer en marmer komen overal in huis terug. Eenheid in een interieur zorgt voor rust, niet alleen visueel, ook in je hoofd”, legt Christ uit.

Christs keukenontwerp is sober en warm. Elementen zoals een in het werkblad ingewerkte afzuiging en Quooker-kraan tonen een gezonde zin voor innovatie. Alles is aanwezig, van een koelkast tot wijnkoelkast en combisteamer. Verder is er vooral logisch nagedacht, zowel over de indeling van de ruimte als over die van de kasten zelf. “Het middenblok is een eenvoudig volume dat bewust breder is gemaakt dan gewoonlijk”, zegt de bouwheer. “Op die manier creëren we ook aan de voorzijde meer opbergruimte. Als je de kasten opent, merk je trouwens de speciale afwerking: blinkend laminaat met linnenstructuur dat beter past bij het donkere palet dan het typische zwart of wit en zeer onderhoudsvriendelijk.”

Dovy Keukens Home Sweet Home Nick Cannaerts
Dovy Keukens Home Sweet Home Nick Cannaerts

Binnen- en buitenruimtes vloeien mooi over in elkaar

De belijning van de keuken is een belangrijk aspect. “Het hele ontwerp vertrekt van de hoogte van het werkblad en houdt die lijn in al het meubilair aan. Dat zie je bijvoorbeeld in de horizontale greeplijsten van de maatkasten, maar ook in de greep van de stalen toegangsdeur, de aanzet van de koffiecorner en zelfs de eettafel even verderop.”

De keuken is een echte leefkeuken, waar behalve gegeten ook verpoosd kan worden. De drie gevels zijn maximaal opengemaakt. Vooraan geeft de keuken uit op een tuintje met vijver. Achteraan is volop uitzicht over het terras en zwembad. Ter hoogte van de zijgevel gaat de ruimte dan weer over in een overdekt terras met buitenkeuken. Het legpatroon van de tegel binnen wordt ook buiten gevolgd, zodat beide ruimtes mooi in elkaar overvloeien.

Een buitenkeuken die afgesloten kan worden

“De keuken is een zone in huis waar we niet alleen eten klaarmaken, maar ook genieten van de rust, de tuin, de omgeving”, legt Christ uit. “Ik heb hier een zetel staan waarin ik kan ontspannen met zicht op de vijver: mijn favoriete plek in huis. Daarnaast verlangden we naar een buitenkamer, waar we de zomer kunnen vervroegen en verlengen. Ook als het regent is het schitterend om hier te zitten. Eerst was de buitenkeuken volledig open getekend, maar we wilden ze toch kunnen afsluiten. Alleen wilden we zo min mogelijk profielen zien, zodat het uitzicht niet belemmerd werd. Een glasgordijn dat je kan open en dicht schuiven zorgt daarvoor.”

DSCF9606-©HomeSweetHome-NickCannaerts.jpg
DSCF8318-©HomeSweetHome-NickCannaerts.jpg

Een kastvolume dat opstijgt uit het marmeren haardmeubel

In de leefruimte mocht alles vrij sereen gehouden worden. De televisie is weggewerkt in een kastvolume dat opstijgt uit het marmeren haardmeubel. Wij zijn geen grote televisiekijkers, dus hoefde daar niet te veel nadruk op te liggen. Het ontwerp van de kast is een mooi voorbeeld van de vlotte samenwerking met het architectenbureau. In feite heb ik alle maatwerkelementen in huis getekend en is alles door Dovy uitgewerkt en geplaatst, maar dat is wel gebeurd in een permanente wisselwerking met de architecten, zodat architectuur en interieur mooi in harmonie zouden zijn. Die interactie is een absolute meerwaarde gebleken.”

Een open bureauruimte met fantastisch zicht

Een trap met open treden en een ingewerkte greep in de muur neemt je mee naar de eerste verdieping. De metershoge vide mondt daar uit in een nachthal en open bureauruimte. Het uitzicht van boven is fantastisch en neemt de boomkruinen integraal op in de beleving. Ook hier werd alles ontworpen door Christ en op maat gemaakt door Dovy.

Home Sweet Home Dovy Keukens Schoten
DSCF7899-©HomeSweetHome-NickCannaerts.jpg

Knuffelmuur

De masterbedroom is een open ruimte waar de scheiding tussen slaapkamer en badkamer gemaakt wordt door een muur in het midden. Aan weerzijden zijn schuifdeuren geïntegreerd, zodat je beide ruimtes kunt openen of afsluiten. De architect: “We zien de slaapkamer en badkamer als één ruimte, verbonden met elkaar door een zes meter lange dressing. Tegelijk wordt een afscheiding verzekerd door de muur in het midden van de ruimte en kan alles zelfs volledig afgesloten worden dankzij het schuifsysteem.”

Christ tekende een zwevend meubel, uitgewerkt met een marmeren tablet. De douche is drie meter diep en heeft wandverwarming. “Ik noem het mijn knuffelmuur”, lacht Christ. Blij dat er in tijden van corona toch nog geknuffeld mag worden.

Maak online een afspraak

Maak vandaag nog een online afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Ervaar Dovy Keukens in Virtual Reality

Benieuwd hoe jouw keuken er in Virtual Reality uit kan zien? Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen