Van een klassiek eiken keuken naar een moderne keuken met glazen kastdeuren. Een hele transformatie bij de familie Ramaekers. Muren en vloeren verdwenen en de rustieke keuken moest plaats maken voor een moderne, glanzende keuken voorzien van de laatste nieuwe keukentrends en -snufjes.

Klantgetuigenis Familie Ramaekers

De rustieke keuken verdwijnt

De familie Ramaekers beschikt over een grote keukenruimte met veel opbergmogelijkheden, kasten boven het aanrecht en een groot werkblad. Maar de familie vond dat de keuken ondertussen gedateerd was. De donkere eiken kastdeuren hadden hun tijd gehad, het werkblad met kleine mozaïektegeltjes was aan vernieuwing toe en de schouw boven het kookeiland paste niet meer binnen het huidig kader. De keuken was toe aan verandering en kon gerust een eigentijdse stijl gebruiken. De familie koos unaniem voor een volledige renovatie.

De moderne keuken verschijnt

De keukenruimte lijkt nog groter nu de klassieke schouw boven het kookgedeelte weggenomen is. De familie koos resoluut voor kastruimte langs de bestaande muren en een grote tafel in het midden van de keuken waar 8 tot 10 personen makkelijk kunnen plaatsnemen. Er komt immers regelmatig bezoek over de vloer bij de familie Ramaekers en hierbij staan sfeer en gezelligheid centraal.

‘We gingen langs bij Dovy Keukens Tienen en vonden er onmiddellijk wat we zochten : een glanzende, chique keuken’, vertelt Mevrouw Ramaekers. ‘Ik kook elke dag en daarom is een onderhoudsvriendelijke keuken heel belangrijk voor mij. En keukendeuren in glas zijn zeer makkelijk in onderhoud. Met een zacht vodje en glasreiniger is de keuken zo weer proper.’ Haar echtgenoot vindt vooral de toestellen van Miele een meerwaarde in de keuken. ‘We hadden al een grote Amerikaanse frigo staan in onze oude keuken en wilden deze absoluut behouden en integreren in de nieuwe keuken. Dovy heeft dat mooi opgelost en de toestellen volledig ingewerkt.’

Klantgetuigenis Familie Ramaekers
Klantgetuigenis Familie Ramaekers

Droomkeuken

Als we vragen wat de familie Ramaekers het meest gelukkig maakt in de nieuwe keuken, dan zijn de meningen verdeeld. Mevrouw Ramaekers vindt de grotere ruimte heel interessant, want dan kunnen alle familieleden, maar ook extra gasten mee aanschuiven aan de keukentafel waar steeds een gezellige sfeer heerst. En om nog meer accent te leggen op het ruimtelijk gevoel, kwam de gastvrouw op het idee om een grote spiegel te installeren. Mijnheer Ramaekers is dan weer heel gelukkig met het nieuwe werkblad in composiet. Een immens verschil met de mozaïektegeltjes van weleer! Ieder lid van de familie heeft wel een element dat hun voorkeur geniet in deze moderne keuken, maar iedereen is het eens over hetzelfde aspect : dit is een droom van een keuken voor de familie Ramaekers en tevens ook hun droomkeuken.

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen