Een totaalrenovatie is aangewezen in de woning van de familie Blancquaert. En dan komen de keukenplannen tevoorschijn, waarbij een lange, smalle ruimte omgetoverd wordt tot een strakke keuken, modern en chic.

Klantgetuigenis Familie Blancquaert

Huis (bijna) gesloopt

Het huis van de familie Blancquaert werd volledig gerenoveerd. Bij de verbouwingen stonden alleen de muren nog recht, al de rest werd gesloopt. Zo was het heel duidelijk hoeveel ruimte er beschikbaar was voor de keukenrenovatie. De bewoners wilden vooral maximale opbergruimte en een kookeiland met zitgedeelte voor het ganse gezin. Met de plannen onder de arm kwam de familie Blancquaert binnen in de toonzaal van Dovy Keukens te Tienen.

Plannen smeden voor een nieuwe keuken

De woning is lang en smal en de keuken kijkt uit op straat. Dat waren enkele heikele punten die belangrijk waren bij de keuze van de nieuwe keuken. De familie Blancquaert volgde het advies van de interieurarchitecte om aan de ene kant te kiezen voor 1 lange wand met inbouwtoestellen en aan de andere kant een eiland met kook-, afwas- en zitgedeelte. Het ontwerp werd op computer uitgetekend en viel onmiddellijk in de smaak. Mevrouw Blancquaert was dol op de lange kastenwand met 3 toestellen op 1 lijn : ‘Een strak ontwerp met een mooie uitlijning, eenvoudig en toch chic!’

Klantgetuigenis Familie Blancquaert
blancquaert

Altijd proper en netjes

Voor het eiland opteerde men voor een werkblad in composiet. De kleur past perfect bij het interieur want de keuken loopt door in de leefruimte. En juist daarom wou het gezin een strakke moderne keuken, zonder franjes, een keuken die altijd proper en opgeruimd is en zonder rommel. Dovy begreep de hint en zorgde ervoor dat alle keukenapparaten, zoals koffiezettoestel en waterkoker, netjes opgeborgen konden worden in de kolomkast. Een uittrekbaar werkblad in de kast verbergt de toestellen na gebruik. Ook de stopcontacten werden handig weggewerkt langs de zijkanten en onder het keukeneiland.

De keuze van het materiaal

Voor het materiaal viel de keuze op kerngekleurd frontlaminaat in kiezelgrijs. Omdat de kern van de meubelplank meegekleurd is in dezelfde kleur als het laminaat, valt het typische donkere lijntje, dat kenmerkend is voor laminaat, niet meer op. En dat is perfect voor een strakke en moderne keuken. Om het geheel af te werken, werd er een klein maar belangrijk detail aan toegevoegd : de greeplijst werd enkel bovenaan gekleurd en niet onderaan en dit om de strakke lijnen in de keuken extra te accentueren.

Een geslaagde keukenrenovatie!

Klantgetuigenis Familie Blancquaert

Maak online een afspraak

Maak vandaag nog een online afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen