De rustieke houten balken in de dakconstructie smeken bijna om een landelijke keuken afgewerkt met hout. Om het geheel een modern aspect te geven koos de familie Saelens-Vercruysse uit Beveren-Leie voor een zwarte Amerikaanse koelkast die in het oog springt en een effen wit werkblad in composiet. Daardoor straalt hun ruime keuken één en al rust uit.

klantgetuigenis familie saelens vercruysse

Keukenkasten en wandkasten in fineer eik gescarved

De familie Saelens-Vercruysse bezocht de toonzaal in Waregem omdat een familielid van hen in de hoofdzetel van Dovy werkt. Ze liepen er – vóór de coronaperiode – zonder afspraak binnen en wisten op voorhand al heel goed wat ze wilden: een kwaliteitskeuken, op maat gemaakt, die jarenlang zal meegaan en die past bij de prachtige dakconstructie in hout. Eénmaal in de toonzaal waren ze onmiddellijk gecharmeerd door een toonzaalmodel met kastdeuren in fineer eik gescarved. Dit is een afwerking waarbij er horizontale markeringen aangebracht worden over de verticale houtstructuur. Deze lichte zaagsneden of groefjes zijn zichtbaar maar praktisch niet voelbaar en ze geven de keukendeuren een verouderd uitzicht.

Mevrouw Vercruysse vertelt: “In de toonzaal is er veel keuze qua kleuren en modellen maar wij hadden een bepaalde opstelling in ons hoofd. We wilden ook absoluut werken met hout omdat het een warm gevoel geeft. De keukenconsultant heeft eerst onze ideeën uitgetekend zoals we die voor ogen hadden. Thuis hebben we daar eens goed over nagedacht, alle opties overwogen en diverse mogelijkheden besproken. De toestellen links of rechts plaatsen? Een wandkast bijbestellen in hetzelfde materiaal voor de leefruimte of niet? Een zwart werkblad kiezen dat past bij de toestellen of liever effen wit om het geheel luchtiger te houden? Allemaal vragen waarop we op dat moment geen antwoord hadden. We zijn dus nog twee keer naar de toonzaal teruggegaan om aanpassingen te laten uitvoeren. De keukenconsultant heeft ons goed begeleid en verschillende ontwerpen laten zien. En ik vind het ook belangrijk dat ik het materiaal kon voelen in de toonzaal. Eens wrijven over een glad werkblad, de groeven voelen in het hout… dat heeft mij over de streep getrokken.”

Aanpassingen op basis van advies van de keukenconsultant

Op onze vraag welke aanpassingen de familie heeft laten uitvoeren aan het oorspronkelijke ontwerp, moet mevrouw Vercruysse niet lang nadenken: “Goh, eigenlijk zijn het zaken die de keuken verfraaien. Soms kunnen kleine accenten een grote meerwaarde betekenen. De keukentafel bijvoorbeeld was eerst getekend met een poot. Maar als je op het terras zit, is het zicht naar binnen op die manier wat verstoord. Daarom hebben we het werkblad laten doorlopen tot op de grond. We hebben ook de kasten in de leefruimte aangepast in dezelfde stijl, kleur en materiaal als de keukenkasten. Zo wordt de ruimte optisch vergroot. En om het geheel minder zwaar te maken, kozen we voor muurbanken in hetzelfde materiaal met ingebouwde LED-verlichting. Het is een pluspunt dat de keukenconsultant meedenkt met de klant en suggesties geeft om er één mooi geheel van te maken. Het plaatje klopt gewoon.”

klantgetuigenis familie saelens vercruysse
klantgetuigenis familie saelens vercruysse

Stevigheid troef

Diepe kasten zijn voor mij belangrijk, er moet veel in kunnen” zegt de vrouw des huizes “Maar bij mij moet het materiaal ook stevig zijn, want ik ga er niet zachtjes mee om. Af en toe breek ik iets in de keuken. En met kleine kindjes in huis moet het materiaal van een sterk kaliber zijn, want er vliegt hier soms eens een bal door het huis” (lacht). “Onze keuken moet dus tegen een stootje kunnen. En dat het goed materiaal is, dat zie je aan de stevige kastdeuren. Ze zijn sterk maar gaan toch voorzichtig dicht. Je mag ze al eens met een flinke duw dichtgooien, ze sluiten zichzelf zachtjes.”

Werkblad in composiet

Als je aan klanten vraagt: “Waarom hebben jullie dit werkblad gekozen?”, dan is het antwoord steevast: “Voor het onderhoudsgemak.” En dat is bij de familie Saelens-Vercruysse niet anders. “Met kleine kinderen in huis kan je het werkblad niet op elk moment van de dag afkuisen. Er wordt al eens iets gemorst, dus is het voor mij belangrijk dat het werkblad gemakkelijk is in het onderhoud. Een werkblad in composiet met een lichte spikkel beantwoordde perfect aan onze eisen. Maar toch was het spannend om de juiste keuze te maken want als je op een klein staal moet kiezen, is dat niet evident. Je kan je geen voorstelling maken van hoe het geheel er zal uitzien. Je kan het wel zien op de 3D-tekening maar in het echt is het toch nog een beetje anders. Maar ik ben erg blij met het resultaat. Niet alleen voor het makkelijk onderhoud maar ook omdat de witte composiet onze keuken een ruim en luchtig aspect geeft. Het breekt met de kastdeuren in fineerhout.”

klantgetuigenis familie saelens vercruysse

Een tikkeltje spijt van…

“Weet je”, zegt mevrouw Vercruysse “Nadat we onze definitieve bestelling doorgegeven hadden, zag ik in een reclamefolder van Dovy een ontbijtkast. Dat was een nieuwigheid en het leek me een heel handige kast met een uittrekbaar plateau voor het brood, de choco en alles wat je nodig hebt voor het ontbijt. En dan de koffiemachine die je kan verbergen achter de deur en de glazen voor het fruitsap die je kan ophangen. Zo’n ontbijtkast zou hier ook mooi gestaan hebben. Maar ja, we kunnen niet blijven aanpassen en veranderen. Misschien komt die kast er ooit nog wel in de toekomst. Dan keren we daar sowieso voor terug naar Dovy!” Ze voegt er nog met een knipoog aan toe: “Ik raad Dovy aan om er meer reclame voor te maken want die ontbijtkast is echt wel handig!”

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak. Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen