X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord
Kwaliteit

Zwarte keukens zijn trendy

Terug

Zwarte keukens zijn trendy

BACK TO BLACK

Een zwarte keuken is dé trend van 2018

Al jaren domineert wit het sfeerbeeld in de keukensector. Een keuken in wit laminaat, een keuken in witte hoogglanslak, een keuken in wit kerngekleurd frontlaminaat, een wit gelakte keuken, het is een trend die al meerdere jaren aanhoudt. Maar stilaan zien we dat deze trend aan het ombuigen is naar zwart. Een zwarte keuken, dat staat stijlvol en chic!

 

Witte keukens krijgen concurrentie

Wit is een zachte kleur, licht van structuur en geeft een ruimtelijk gevoel. Wit roept puurheid en zuiverheid op. Een witte keuken is de plaats waar u tot rust komt. Een witte keuken, gecombineerd met donkere toestellen, dat was jarenlang in de mode. Dat is nog steeds zo, maar stilaan zien we toch felle verschuivingen in het modebeeld. Zwart is nu de dominerende trend.

Zwarte keukens doen hun intrede

Zwarte keukens zijn verkrijgbaar in vele materialen : zwart laminaat, zwarte hoogglanslak, zwart mat glas, zwart blinkend glas,… Een zwarte keuken in combinatie met zwarte keukentoestellen, dat maakt uw keuken helemaal af. Zwart straalt immers een zekere autoriteit en dominantie uit. Een volledig zwarte keuken, daar kan u niet naast kijken. Dat is een echte blikvanger in uw interieur.

Vindt u een volledig zwarte keuken te donker? Combineer dan met lichte kleuren op de muren om het licht maximaal te reflecteren. Of zorg ervoor dat er voldoende natuurlijk licht van buitenaf binnenvalt. Is dit niet mogelijk? Kies dan voor een optimale verlichting met kunstlicht en benadruk bepaalde elementen in de keuken door slim gebruik te maken van diverse verlichtingsbronnen.

Nog niet overtuigd? U kan ook op zeker spelen en een zwart keukeneiland combineren met witte keukenkasten of omgekeerd. Dat zorgt voor een leuke en toch frisse toets. Een zwarte keuken gaat ook mooi samen met een werkblad in houtstructuur of een granieten werkblad in een lichtgrijze kleur.

Accessoires in felle kleurtjes

Voor een mooi resultaat, vergeet de accessoires niet! Een rode keukenrobot op een opvallende plaats in de keuken, kleurrijke kussen op de stoelen, een frisse bos bloemen op tafel, borden en kopjes in felle kleuren, contrasterende stoelen,… alle niet zwart-wit kleuren komen in aanmerking om accenten te leggen en het zwart op te fleuren. Zeker het proberen waard!

Copyright 2019 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso