2 nieuwe kleuren keramiek: Strata Argentum Riverwashed en Zaha Stone Silk
Geplaatst op 30 oktober 2018 12:05 in Dovy-nieuws

Een werkblad in keramiek is het sterkste werkblad dat momenteel op de markt is. Het is een ideale oplossing voor de meest veeleisende wensen in architectuur en design. Het wordt samengesteld op basis van 3 elementen: mineralen uit graniet die zorgen voor de hardheid van het product, mineralen uit glas die zorgen voor de chemische stabiliteit en natuurlijke oxiden die kleur geven aan het product.

Het productieproces

De materialen worden onderworpen aan zeer hoge druk en temperaturen. In de eerste fase gaan de grondstoffen door een pers met een druk van bijna 100 bar. In de tweede fase gaat de plaat in een oven met een temperatuur van meer dan 1200°C. Zo ontstaat een ultra-compact oppervlak met een dessin in de massa van de plaat.

Afwerkingsslagen

Een werkblad in keramiek is leverbaar in verschillende afwerkingslagen. Het oppervlak van de designs krijgt er een rijkere en waardevollere uitstraling door. Van ruige texturen met reliëf tot glanzend gepolijst met lineaire reflectie.

2 nieuwe soorten keramiek bij Dovy

1. Strata Argentum Riverwashed (links op de foto)

Deze nieuwe keramiek heeft een finish met een ruige textuur en veel reliëf en dat is goed te voelen aan het oppervlak van het werkblad.

2. Zaha Stone Silk (rechts op de foto)

Deze nieuwe keramiek heeft een matte afwerking met een licht laagje glazuur dat een subtiele glans geeft en prettig zacht aanvoelt. De afwerkingslaag zorgt ervoor dat het werkblad makkelijk schoon te maken is.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.