Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
5x5 Design Roel Vandebeek X Dovy Keukens
Geplaatst op 4 november 2020 10:16 in Dovy-nieuws

Onder het motto ‘Laat dat goede idee niet in de kast liggen’ steunen Designregio Kortrijk en Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen bedrijven om een goed idee uit te werken tot een nieuw product. Geen excuses meer: productontwikkeling komt bovenaan op de agenda te staan. Om dit op een professionele manier aan te pakken, gaan 5 externe ontwerpers langs bij 5 bedrijven om een nieuw product te ontwikkelen. Dat resulteert in een frisse blik en een mooie meerwaarde.

Twingreep_roel_vandebeek

De nieuwe handgreep komt letterlijk uit de kast

Ontwerper Roel Vandebeek heeft de slogan van het 5x5®-project ‘Laat dat goede idee niet in de kast liggen’ wel heel letterlijk genomen. Hij creëerde namelijk een nieuwe handgreep voor een keukenkast. Niet zomaar een gewone handgreep. Neen, een handgreep die letterlijk uit de kast komt. En aangezien het een dubbele handgreep betreft, heeft hij zijn ontwerp – zeer toepasselijk – de naam TWIN meegegeven.

It’s a TWIN

De TWIN bestaat uit 2 slanke, verticale handgrepen die pal boven elkaar staan waardoor het lijkt alsof er maar 1 verticale handgreep is voor het openen van 2 kastdeuren. De linker handgreep staat recht boven de rechter handgreep. Of is het omgekeerd? Staat de greep voor het openen van de rechter kastdeur boven de handgreep voor het openen van de linker kastdeur? Wie weet. Dat is afhankelijk van de gebruiker, die links- of rechtshandig is.

Het unieke aan deze nieuwe handgreep is ontegensprekelijk het verrassende effect. Als de kastdeuren gesloten zijn, zie je één enkele verticale, slanke lijn. Je weet niet welke handgreep voor het openen van de linker- of rechterkastdeur bedoeld is. Maar ook het doordachte aspect speelt een rol: het gemak voor de gebruiker om de kastdeuren met een handgreep te kunnen openen en tegelijkertijd een visuele verfijning creëren in de greeplijn van de keuken.

5x5 Design Roel Vandebeek X Dovy Keukens

interview met roel vandebeek

Dovy Keukens werkt samen met Roel Vandebeek

De Limburger Roel Vandebeek is een Belgische ontwerper en kunstenaar. Hij heeft zijn eigen ontwerpbureau en stort zich telkens met volle overgave op een uiterst gevarieerd scala aan ontwerpprojecten, steeds vertrekkend vanuit de identiteit van de opdrachtgever.

Dovy Keukens is trendsetter in de keukensector en altijd geïnteresseerd in nieuwe ideeën en inzichten, ook van iemand buiten het bedrijf en of zelfs buiten de keukensector.

De samenwerking tussen Roel en Dovy was verhelderend want ‘out of the box’-denken zorgt voor een andere kijk en een nieuwe manier van denken. Zonder op dat moment al rekening te houden met de mogelijkheden en beperkingen van het bedrijf. Daardoor kunnen we ook een andere kant van Dovy laten zien. Een overtuigend bewijs leveren dat we niet alleen keukens op maat maken, maar ook effectief meedenken met de klant.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.