Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
Campagnebeeld Batjes Roeselare 2022
Geplaatst op 31 mei 2022 10:00 in Dovy-nieuws

Traditioneel vinden tijdens het laatste weekend van juni de Batjes plaats in Roeselare. Dit jaar zijn die aan hun 90ste editie toe. Naar aanleiding van deze verjaardagseditie wordt het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je er op zaterdag kunnen genieten van allerhande streekbieren, op zondag van heerlijke streekproducten. In De Keuken van Roeselare kan je tal van demonstraties bijwonen, waarbij lokale producten en ondernemers centraal staan. En dit alles aangevuld met randanimatie voor jong en oud.

De Keuken van Roeselare

In november 2021 werd De Keuken van Roeselare ingehuldigd. Dit is een locatie waar allerhande evenementen rond koken, smaak en voeding gepromoot kunnen worden. Productiehuizen en tv-zenders kunnen de ruimte gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor boekvoorstellingen en topchefs kunnen er experimenteren met nieuwe creaties. Daarnaast kan je er een kookdemo geven of een exclusieve meeting laten doorgaan. Dit initiatief kwam tot stand door Dovy keukens in samenwerking met vzw Vol-au-Vent en met ondersteuning van Stad Roeselare.

De Keuken van Roeselare logo
De Keuken van Roeselare

Lokale smaken en ondernemers ontdekken in De Keuken van Roeselare tijdens de Batjes

Caroline en Anniek van ‘Faim de Flandre’ zijn twee foodies pur sang. Geregeld gaan ze samen op culinaire trips naar steden als Londen, Parijs en Tel Aviv om samen de nieuwste foodtrends op te pikken. Op zaterdag 25 juni zullen deze twee dames je tijdens korte workshops meenemen op een culinaire reis, ver weg maar ook lekker dicht bij de Roeselaarse roots.

Op zondag 26 juni vergezelt Santa Maria je in de wereldkeuken met enkele exotische gerechten. Het kruidenmerk vond zijn oorsprong in Göteborg (Zweden) en is ondertussen over heel Europa te verkrijgen. Een deel van de productie is overigens ondergebracht bij Paulig in Roeselare. Daarom ondersteunt de groep maar wat graag dit initiatief tijdens de Batjes.

Tot slot kan je ook enkele lokale ondernemers aan het werk zien op zaterdag 25 en zondag 26 juni. Zo laten Geert en Patricia van Chocolaterie 't Karakske je kennismaken met verschillende soorten chocolade en een gastronomisch chocoladedessert. Magalie en Alexandre van Pralineur Van Coillie op hun beurt maken je wegwijs in het traject van liquide chocolade tot afgewerkt product. En Kris Goegebeur, meesterbakker, zal er zijn tips delen om tot een lekker brood te komen en hoe je banket maakt om bij te watertanden. Deze evenementen worden ook extra ondersteund door Proxy ‘De Munt’ Roeselare en Soubry.

Proxy 'De Munt' Roeselare: "Wij kozen bewust voor een Proxy Delhaize, we houden van het sociale contact met de klanten. We willen een professionele, maar vooral ook persoonlijke service kunnen bieden. We staan voor versheid en kwaliteit en streven ernaar om een uitgebreid en up-to-date gamma aan te bieden aan onze klanten."

Muntplein omgetoverd tot plein van de voeding

Naar aanleiding van de verjaardagseditie van de Batjes wordt het Muntplein omgetoverd tot ‘Het plein van de voeding’. Je kan er letterlijk komen proeven van Roeselare. Op zaterdag 25 juni zal je er allerhande lokale bieren kunnen degusteren, op zondag 26 juni zal je op het plein van heel wat lekkers kunnen genieten. Daarnaast wordt er randanimatie voorzien voor jong en oud. Zo vindt er onder meer een ruilmarkt plaats en zullen kinderen zelf een gezonde smoothie kunnen persen vanop een sappentrapper… want gezond, dat smaakt! Ook in De Keuken van Roeselare valt er van alles te beleven waarbij voeding centraal staat.

muntplein roeselare

Bekijk het volledige programma

Ben je benieuwd wat er nog zoal te beleven valt? Bekijk dan zeker het volledige programma van de evenementen in De Keuken van Roeselare tijdens de Batjes.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.