Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
Campagnebeeld Batjes Roeselare 2022
Geplaatst op 22 mei 2023 00:00 in Dovy-nieuws

Traditioneel vinden tijdens het laatste weekend van juni de Batjes plaats in Roeselare. Dit jaar zijn die aan hun 91ste editie toe. Zoals vorig jaar wordt het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je er op zaterdag en zondag kunnen genieten van heerlijke streekproducten en inspirerende kookdemo's door bekende én onbekende gezichten. In De Keuken van Roeselare kan je tal van demonstraties bijwonen, waarbij lokale producten en ondernemers centraal staan. En dit alles aangevuld met randanimatie voor jong en oud.

Muntplein omgetoverd tot plein van de voeding

Naar aanleiding van de Batjes wordt het Muntplein omgetoverd tot ‘Het plein van de voeding’. Je kan er letterlijk komen proeven van Roeselare. Op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni zal je op het plein van heel wat lekkers kunnen genieten. Daarnaast wordt er randanimatie voorzien voor jong en oud. Ook in De Keuken van Roeselare valt er van alles te beleven waarbij voeding centraal staat. Je kan er zelfs terecht voor een kijkje achter de schermen van de opnames van een kookprogramma op Njam-tv.

muntplein roeselare
De Keuken van Roeselare

Proef van Roeselare tijdens de Batjes

We beginnen de Batjes op zaterdag 24 juni met Santa Maria die je vergezelt in de wereldkeuken met enkele exotische gerechten. Daarna is het genieten van de meesterlijke madeleinecake van Kris Goegebeur en wegsmelten bij de chocoladecreaties van Pralineur Van Coillie. Tenslotte lessen we onze dorst met diverse smaken, aroma’s en tradities van thee waarover theesommelier Veerle Stoffels je meer kan vertellen.

Bekijk het volledige programma

Laat je meenemen op culinaire reis

Op zondag 25 juni nemen we je mee op een culinaire reis vanuit de roots van de Italiaanse keuken tot de delicatessen die de Griekse keuken heeft te bieden. Annet Daems vertelt je graag over haar liefde voor de Italiaanse keuken terwijl Greek Lab je met plezier laat genieten van mediterraans soul food. Ook Pralineur Van Coillie en Kris Goegebeurs zijn er zondag weer om je te laten genieten van al het lekkers dat Roeselare te bieden heeft. Tot slot is Peter van Asbroeck ook van de partij om op ieders gezicht een smakelijke glimlach te toveren.

Bekijk het volledige programma
batjes roeselare
De Munt Sfeer_HR_01

De lekkerste proevertjestoog

Laat je smaakpapillen verwennen op de proevertjestoog en geniet op zaterdag en zondag van heerlijke streekproducten. Elixir de Roulers staat er dit jaar weer om te proeven van een hemels alcoholisch drankje. Yscrème by Glaces Poland geven je de kans om verkoeling te zoeken met een lekker ijsje. Als ijs niet je ding is kun je genieten van hartige droge worstjes van Slagerij Dries of speciale streekkazen van 't Groendal. De zoetekauwen onder ons smullen van de verrukkelijke pralines van Pralineur van Coillie. Voor ieder wat wils!

De Keuken van Roeselare

In november 2021 werd De Keuken van Roeselare ingehuldigd. Dit is een locatie waar allerhande evenementen rond koken, smaak en voeding gepromoot kunnen worden. Productiehuizen en tv-zenders kunnen de ruimte gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor boekvoorstellingen en topchefs kunnen er experimenteren met nieuwe creaties. Daarnaast kan je er een kookdemo geven of een exclusieve meeting laten doorgaan. Dit initiatief kwam tot stand door Dovy keukens in samenwerking met vzw Vol-au-Vent en met ondersteuning van Stad Roeselare.

De Keuken van Roeselare logo
Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.