De keuken van Jeroen Meus
Geplaatst op 20 december 2018 12:20 in Dovy-nieuws

De kastdeuren en het werkblad van Jeroens bestaande keuken waren dringend aan vervanging toe. Dus koos Jeroen voor oerdegelijk materiaal en zijn keuze viel op kastdeuren in fineer eik met een ‘scarved oak’-afwerking. Aangezien het werkblad in de keuken veelvuldig gebruikt wordt, is het belangrijk om te kiezen voor vlek- en krasbestendig materiaal dat vooral sterk en hygiënisch is. Zijn keuze viel op composiet.

Kastdeuren in fineer eik met ‘scarved oak’-afwerking

Eik wordt al eeuwenlang gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, onder andere ook voor keukenmeubelen en dit omwille van zijn sterkte, taaiheid en hardheid. Eik is één van de meest duurzame houtsoorten. De kleur is lichtbruin en kan vernist worden, gebeitst of gelakt. Fineer is een dun laagje hout dat gekleefd wordt op een meubelplaat. Op die manier kan een meubel veel goedkoper geproduceerd worden. Als het goed gedaan is, kan je een meubel met fineer niet of nauwelijks onderscheiden van een meubel dat volledig uit massief hout bestaat. Het voordeel van fineer eik is niet alleen het verschil in prijs met massieve eik. Massief hout kan immers, onder invloed van wisselende luchtvochtigheid, krom trekken. Bij fineer is dat niet het geval omdat het hout gekleefd is op een stabiele meubelplaat. Dovy maakt sinds kort ook gebruik van de ‘scarved oak’-techniek om kastdeuren een verouderde, verweerde indruk te geven. Bij het toepassen van de ‘scarved oak’-techniek worden er horizontale markeringen aangebracht over de verticale houtstructuur. De markeringen zijn een soort van lichte zaagsneden of groefjes die zichtbaar maar praktisch niet voelbaar zijn.

Werkblad in composiet

Composiet is een kunstmatig samengesteld materiaal dat voor het overgrote deel bestaat uit kwartskorrels waaraan harsen en kleurstoffen zijn toegevoegd. Bij composiet heb je vaak de indruk dat het om natuursteen gaat. Een werkblad in composiet heeft de look van natuursteen maar is homogener van kleur. Binnen het gamma van werkbladen in composiet bestaan er zeer goede imitaties van natuursteen : ze zijn even krasbestendig, wegen evenveel en zijn even hard. Een werkblad in composiet is niet poreus, dus hygiënisch. Het is een sterk materiaal dat vlek-, kras- en zuurbestendig is. Ideaal dus voor gebruik als keukenwerkblad.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.