Keukentrends 2019: op zoek naar natuur, evenwicht en rust
Geplaatst op 24 januari 2019 13:00 in Dovy-nieuws

De keukentrends kenmerken zich vooral door het zoeken naar evenwicht en rust in de keuken, een terugkeer naar natuurtinten, vooral in combinatie met hout, houtstructuur of roodbruine tinten. Door de natuur in al zijn aspecten in huis te houden, hervinden we onze innerlijke rust in ons hectisch leven.

Vanille met bruintinten

witte-moderne-keuken2.jpg

Witte keukens blijven heel populair, maar de zachte vanillekleur is in opmars. Vanille is minder strak en hard dan wit en komt veel zachter en rustgevender over. Ook past het goed bij bruintinten. Kastdeuren in vanille in combinatie met deuren in roodbruin scoren hoog. Ook combinaties van wit met fineerhout zijn in trek, maar dan liefst hout met een verweerd uitzicht. Daarom zet de trend van najaar 2018 zich ook door in 2019: het gebruik van de 'scarved oak'-techniek. Hierbij worden horizontale markeringen aangebracht in de verticale houtstructuur. De markeringen zijn een soort lichte zaagsneden of groefjes die zichtbaar maar praktisch niet voelbaar zijn. De bewerking geeft de keukendeur een verweerd uitzicht. Deze verouderde indruk staat heel chic en trendy in combinatie met witte kastdeuren. Het strakke aspect van witte keukendeuren wordt doorbroken door de rust die de verweerde fineereik uitstraalt.

Een groene omgeving

fjordgroene-keuken.jpg

Keukens in alle soorten groentinten zijn immens populair. Zowat alle mogelijke groentinten worden daarbij met elkaar gecombineerd: fjordgroen, mosgroen, ... Zeker in combinatie met hout versterkt dit het gevoel van rust en buitenleven. En als je dan nog wat groene plantjes in de keuken op een rek plaatst, is het plaatje compleet. Kastdeuren in fjordgroen kan je combineren met kastdeuren in houtstructuur. Of combineer fineerhouten kastdeuren met een werkblad in groen laminaat. Heel populair is ook een opzetkast met schuifdeuren in fineereik in combinatie met kastdeuren in fjordgroen laminaat. Hout draagt in al zijn aspecten bij aan een warme, natuurlijke feeling en brengt sfeer en rust in huis. Combineer het naar hartenlust met groene accenten en houten accessoires.

Dikkere deuren

Omdat de klanten vroegen naar keukens met een meer robuuste look, lanceerde Dovy – als enige fabrikant in België – dikkere kastdeuren. De meeste deuren van keukenkasten zijn 18 mm dik. Een kast met dikkere deuren beslaat 24 mm. Dat is 6 mm verschil in dikte, maar een immens verschil in uitzicht. De deuren zijn dikker en dus ook zwaarder. Jouw keuken ziet er dus niet alleen heel stevig uit, hij is het ook werkelijk. Op die manier krijgt je droomkeuken een nog langere levensduur.

Binnenkant in glanzend laminaat

Wil je een onderhoudsvriendelijke keuken? Zorg er dan voor dat het werkblad en de keukenkasten zowel aan de binnen- als buitenkant gemakkelijk te onderhouden zijn. Wist je dat Dovy – als enige fabrikant in België – de binnenkant van alle kasten afwerkt met glanzend laminaat? Glanzend laminaat is heel makkelijk te reinigen en zorgt er bovendien voor dat er geen krassen ontstaan bij het in- en uitladen van potten en pannen in de keukenkast of pottenlade. Bij Dovy kun je nu ook voor de binnenkant van de kasten kiezen voor blinkend laminaat met verschillende structuren. Zoals bijvoorbeeld linnenstructuur, een retrolook die heel chic staat zowel in een landelijke als in een moderne keuken.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.