Loïc stelt je elke maand een heerlijk recept voor, om duimen en vingers bij af te likken. Kook elke maand mee en wie weet word je zelf ook zot van koken. Voor de maand november koos Loïc: konijnenstoofschotel met blond bier.
Ingrediënten voor 4 personen (1u15)
1 konijn (versneden)
10 sneetjes gerookt spek
1 kg kruimelige aardappelen
Zonnebloemolie
Zout en peper
50 g boter
2 citroenen
10 teentjes knoflook
1 el. venkelzaad
50 cl blond bier
Melk
25g boter
Nootmuskaat
1 el. bruine suiker
Bereiding van het recept
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Omwikkel elk stuk konijn met een plakje gerookt spek.
- Schil de aardappelen, halveer ze, spoel ze en kook ze gaar in gezouten water. Tel 25 minuten zodra het water kookt.
- Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote pot. Bak de stukjes konijn aan elke kant ongeveer 3 tot 5 minuten bruin. Kruid met zout en peper. Haal het vlees uit de pot. Voeg een klontje boter toe. Snijd de citroenen in achtsten. Voeg de citroen, 10 teentjes knoflook en 1 eetlepel venkelzaad toe. Voeg 50 cl blond bier toe. Maak de sappen los in de braadpan.
- Doe het konijn terug in de pot en laat 45 minuten sudderen. Draai het konijn af en toe om.
- Giet de aardappelen af, laat ze twee minuten uitdampen en pureer. Pas de smeuïgheid aan met een beetje melk en een klontje boter. Kruid af met nootmuskaat, zout en peper.
- Voeg 1 eetlepel bruine suiker aan de saus van het konijn. Kruid met peper, zout. Serveer met de puree.