Thumbnail_web_loic.jpg
Geplaatst op 5 februari 2021 11:58 in Dovy-nieuws

Ingrediënten

100 ml water

100 ml witte azijn

100 g ongeraffineerde rietsuiker

1 duim gember

3 tenen knoflook

1 kl chilivlokken

½ kl chilipoeder

2 el ketchup

1 kop basmatirijst

1 groene paprika

1 gele paprika

5 el maïszetmeel

koolzaadolie

kippenbouillonblokje

2 el sojasaus

recept Loic Van Impe kipbeignets.jpg

½ limoen

1 lente-ui

1 ananas

1 ui

2 wortelen

300 g ontbeende kippendijen

zout

Bereidingswijze

- Breng 100 ml water, 100 ml witte azijn en 100 g suiker aan de kook. Schil en snijd 1 duim gember en 1 teen knoflook zo fijn mogelijk. Voeg toe aan de siroop samen met 1 kl chilivlokken en ½ kl chilipoeder. Laat de siroop inkoken. Voeg dan 2 el ketchup en dik de siroop aan met 1 el maïszetmeel opgelost in 3 el water. Voeg beetje bij beetje toe.

- Spoel 1 kop basmatirijst tot het spoelwater helder is en laat uitlekken.

- Spoel 1 groene en 1 gele paprika. Snijd in grove stukken. Schil 1 ananas, verwijder het taaie middenstuk en snijd 1 kwart in grove stukken. Snijd 1 ui in grove stukken. Schil en snijd 2 wortelen in julienne.

- Snijd 300 g ontbeende kippendijen in hapklare stukken. Kruid met zout en wikkel in maïszetmeel.

- Verwarm een antikleefpan met een flinke bodem koolzaadolie. Bak de kip krokant in de olie gedurende enkele minuten. Haal de kip uit de pan en dep met keukenpapier.

- Snipper 2 tenen knoflook. Doe 1 el van de resterende koolzaadolie uit de pan in een steelpan en stoof 200 g rijst glazig samen met de gesnipperde knoflook. Kruid met ½ verkruimeld kippenbouillonblokje en voeg 1 ¼ glas water toe. Kook gedurende 8 minuten onder deksel en laat vervolgens onder deksel nog 5 minuten van het vuur zwellen.

- Bak alle groenten aan in de pan in de restolie van de kip op hoog vuur. Voeg de kippenbeignets toe aan de pan wanneer de groenten beetgaar zijn. Blus met 2 el sojasaus en 4 el zelfgemaakte zoetzure saus

- Serveer de beignets met de groenten en rijst. Werk af met het sap van ½ limoen en fijngesneden lente-ui.

Loic zot van koken- recept kipbeignets

Credits: Loïc Van Impe - www.loicfood.be

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.