Ingrediënten voor 4 personen
3 eieren
zeste van een citroen
4 el melk
½ el bicarbonaat
100 g geweekte rozijnen
300 g bloem
150 g suiker
100 g bakboter
50 g pijnboompitten
4 appels
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 - 60 minuten
1.Doe de boter in een kom, voeg er de suiker aan toe en meng goed. Doe de bloem en het bicarbonaat erbij en meng verder. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng alles eronder. Voeg achtereenvolgens de volgende ingrediënten toe: de zeste van citroen, de melk, de geweekte rozijnen en de pijnboompitten en meng alles goed met de garde.
2.Schil alle appelen. Snij 1 appel in kleine stukken en voeg toe aan het deeg. Beboter en bebloem de springvorm en giet het deeg in de vorm. Snijd de rest van de appelen in fijne schijfjes en schik in waaiervorm bovenop het deeg.
3. Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 40 minuten.
4. Haal de taart uit de oven, laat wat afkoelen en serveer.