Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Appeltaart
Geplaatst op 5 maart 2021 10:02 in Recepten

Ingrediënten voor 4 personen

3 eieren

zeste van een citroen

4 el melk

½ el bicarbonaat

100 g geweekte rozijnen

300 g bloem

150 g suiker

100 g bakboter

50 g pijnboompitten

4 appels

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 - 60 minuten

1.Doe de boter in een kom, voeg er de suiker aan toe en meng goed. Doe de bloem en het bicarbonaat erbij en meng verder. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng alles eronder. Voeg achtereenvolgens de volgende ingrediënten toe: de zeste van citroen, de melk, de geweekte rozijnen en de pijnboompitten en meng alles goed met de garde.

2.Schil alle appelen. Snij 1 appel in kleine stukken en voeg toe aan het deeg. Beboter en bebloem de springvorm en giet het deeg in de vorm. Snijd de rest van de appelen in fijne schijfjes en schik in waaiervorm bovenop het deeg.

3. Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 40 minuten.

4. Haal de taart uit de oven, laat wat afkoelen en serveer.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.