recept paasbrownies
Geplaatst op 1 april 2022 08:00 in Dovy-nieuws

Met Pasen kan je al eens wat origineler uit de hoek komen in de keuken. Wat dacht je van paasbrownies? Een aanrader voor elke chocoladefan.

Ingrediënten voor 6 personen

150 g fondantchocolade

90 g boter

3 eieren

90 g donkere kandijsuiker

60 g bloem

1 kl bakpoeder

60 g amandelpoeder

150 ml room (35% V.G.)

1 el poedersuiker

Enkele chocolade- en suikereitjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Doe de chocolade en de boter in een kom en smelt au bain-marie of in de microgolfoven. Klop ondertussen de eieren met de kandijsuiker tot een dikke massa. Roer de gesmolten chocolade door het ei-suikermengsel.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel ze, met het amandelpoeder, luchtig door de massa.
  4. Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide vierkante bakvorm van ongeveer 20x20 cm. Bak de brownie 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  6. Snij de brownie in vierkantjes van 4x4 cm. Klop de room stijf met de poedersuiker. Doe de room in een spuitzak en spuit op elke brownie een ‘nestje’. Decoreer met de chocolade- en suikereitjes.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.