Traditioneel vinden in juni de Batjes plaats in Roeselare. Dit jaar zijn die aan hun 92ste editie toe. Zoals vorig jaar wordt in samenwerking met Stad Roeselare het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je in en rond De Keuken van Roeselare op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni kunnen genieten van heerlijke streekproducten en inspirerende kookdemo's door bekende én onbekende gezichten.
Praktische info
Waar? In en rond De Keuken van Roeselare (Muntplein 36, 8800 Roeselare)
Wanneer? Zaterdag 22 juni 2024 van 13u00 tot 18u
Inschrijven voor kookdemo's is wenselijk. Zie verder.
De toegang is volledig gratis.
De proevertjestoog
Laat je smaakpapillen verwennen op de proevertjestoog en geniet op zaterdag en zondag van heerlijke streekproducten. Elixir de Roulers en Apiro Maison staan dit jaar paraat om je te laten proeven van een hemels alcoholisch drankje. Yscrème by Glaces Poland geven je de kans om verkoeling te zoeken met een lekker ijsje. Als ijs niet je ding is kun je genieten van hartige droge worstjes (de Driesjes) van Slagerij Dries, heerlijke burgers van Flooh's Burgers of speciale streekkazen van 't Groendal. De zoetekauwen onder ons smullen op zondag van de verrukkelijke chocolade aardbeien van 't Karakske. Voor ieder wat wils!
De giveawaytafel
Hou je klaar voor leuke cadeautjes van lokale smaakmakers.
Met dank aan Mulder Natural Foods, Paulig, Soubry, Tomabel en Zoutman.
Het kookdemo programma
Maison Madelise
Ik ben Fleur Verhulst, 39 jaar en leerkracht in VBS Sprankel in Roeselare.
Ik woon samen met Jordy Vandamme (41 - zelfstandig schilder) en onze dochtertjes Lisette (8) en Madeleine (6) in Rumbeke (Zilverberg)
Op onze food~family~lifestyle blog @maison_madelise op instagram delen we eenvoudige receptjes, tips en tricks, leuke uitstapjes, favoriete restaurantjes, ....
Sinds kort kan je onze tips ook geregeld terug vinden in Culinaire Ambiance want als regiocorrespondent voor West-Vlaanderen zoeken we de leukste culinaire plekjes en evenementen in onze provincie.
Zaterdag 22 juni 2024 vanaf 13u: Zomerse hapjes en dips voor je tapasplank
Schrijf je gratis in voor deze kookdemoMeesterbakker Kris Goegebeur
Kris Goegebeur, mijn stokpaardje is desembrood waar het vervaardigd wordt bij foodshop Nico en Katrien, cursussen brood, banket voor thuis bakkers en baksters in CVO CREO roeselare, consulting en privé workshops met o.a. FOODOO, en het opnieuw opstarten van het oergraan rode tarwe waarvan dit jaar de eerste broden zullen gemaakt worden.
Zaterdag 22 juni 2024 vanaf 15u30: Witte chocolade pingpong balletjes met gepofte granen van Mulder
Schrijf je gratis in voor deze kookdemoBistro Le Nord
In ons gezellig restaurant proef je de Frans-Belgische keuken met een moderne toets. Dagverse producten, bereid en gepresenteerd met oog voor detail.
Geniet 's middags van onze lunch of van onze aanrader het Gastronomische Chef's Menu. Enjoy!
Wij kunnen u ook van dienst zijn voor familie-personeel of andere feesten, onze aparte zaal is daar ideaal geschikt voor. Het terras met zicht op zee kan worden omgetoverd tot een luxe aperitiefterras. Menu's zijn altijd bespreekbaar.
Dimitris, Kelly, chef Steven en team
Zaterdag 22 juni 2024 vanaf 17u: Tartaar van West-Vlaams rood, bouillon van gebrande ui en Oude Roeselaarse Brokkelkaas
Schrijf je gratis in voor deze kookdemoEllen Vauterin - Huiskok REO Veiling
Ellen Vauterin, een gepassioneerde hobbykok uit Roeselare. Ze won de eerste verkiezing van Smaakambassadeur, een wedstrijd georganiseerd door het culinaire magazine Smaak. Ellen houdt van experimenteren in de keuken en staat bekend om haar creatieve benadering van klassieke gerechten. Bovendien is ze de huiskok van REO Veiling en deelt ze via die weg haar passie voor voeding en smaak met anderen.
Zaterdag 22 juni 2024 vanaf 14u30: Zoete aardappellasagne
Schrijf je gratis in voor deze kookdemoPresentatie: Peter Van Asbroeck
Peter Van Asbroeck is sinds jaar en dag een bekend gezicht in het Vlaamse TV-landschap. Naast acteren en presenteren heeft Peter ook een grote passie voor koken. Die passie deelt hij heel graag op zaterdag 22 juni op het Muntplein en in De Keuken van Roeselare. Jij komt toch ook?