Traditioneel vinden in juni de Batjes plaats in Roeselare. Dit jaar zijn die aan hun 92ste editie toe. Zoals vorig jaar wordt in samenwerking met Stad Roeselare het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je in en rond De Keuken van Roeselare op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni kunnen genieten van heerlijke streekproducten en inspirerende kookdemo's door bekende én onbekende gezichten.
Praktische info
Waar? In en rond De Keuken van Roeselare (Muntplein 36, 8800 Roeselare)
Wanneer? zondag 23 juni 2024 van 14u tot 18u
Inschrijven voor kookdemo's is wenselijk. Zie verder.
De toegang is volledig gratis.
De proevertjestoog
Laat je smaakpapillen verwennen op de proevertjestoog en geniet op zaterdag en zondag van heerlijke streekproducten. Elixir de Roulers en Apiro Maison staan dit jaar paraat om je te laten proeven van een hemels alcoholisch drankje. Yscrème by Glaces Poland geven je de kans om verkoeling te zoeken met een lekker ijsje. Als ijs niet je ding is kun je genieten van hartige droge worstjes (de Driesjes) van Slagerij Dries, heerlijke burgers van Flooh's Burgers of speciale streekkazen van 't Groendal. De zoetekauwen onder ons smullen op zondag van de verrukkelijke chocolade aardbeien van 't Karakske. Voor ieder wat wils!
De giveawaytafel
Hou je klaar voor leuke cadeautjes van lokale smaakmakers.
Met dank aan Mulder Natural Foods, Paulig, Soubry, Tomabel en Zoutman.
Het kookdemo programma
Meesterbakker Kris Goegebeur
Kris Goegebeur, mijn stokpaardje is desembrood waar het vervaardigd wordt bij foodshop Nico en Katrien, cursussen brood, banket voor thuis bakkers en baksters in CVO CREO roeselare, consulting en privé workshops met o.a. FOODOO, en het opnieuw opstarten van het oergraan rode tarwe waarvan dit jaar de eerste broden zullen gemaakt worden.
Zondag 23 juni 2024 vanaf 14u00 en opnieuw vanaf 17u: 1,2,3 fruittaartjes om de zomer in te zetten
Schrijf je gratis in voor deze kookdemoELLEN VAUTERIN - HUISKOK REO VEILING
Ellen Vauterin, een gepassioneerde hobbykok uit Roeselare. Ze won de eerste verkiezing van Smaakambassadeur, een wedstrijd georganiseerd door het culinaire magazine Smaak. Ellen houdt van experimenteren in de keuken en staat bekend om haar creatieve benadering van klassieke gerechten. Bovendien is ze de huiskok van REO Veiling en deelt ze via die weg haar passie voor voeding en smaak met anderen.
Zondag 23 juni 2024 vanaf 14u30: Tomatenrisotto met scampi
Schrijf je gratis in voor deze kookdemoGeert Nemegeer van ‘t Karakske
Chocolaterie ‘t Karakske is een kleine ambachtelijke zaak. Een zaak waar alles nog handmatig gebeurt. Kwaliteit en smaak komen op de eerste plaats.
Opgericht in 2003 en ondertussen een begrip aan het worden in Roeselare en omstreken. Geert en Patricia werken met liefde voor de chocolade en dat proef en zie je in al hun producten.
Zondag 23 juni 2024 vanaf 15u30: Zwarte woud-taart
Schrijf je gratis in voor deze kookdemo