Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
De Keuken van Roeselare

Traditioneel vinden tijdens het laatste weekend van juni de Batjes plaats in Roeselare. Dit jaar zijn die aan hun 91ste editie toe. Zoals vorig jaar wordt het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je er op zaterdag en zondag kunnen genieten van heerlijke streekproducten en inspirerende kookdemo's door bekende én onbekende gezichten. In De Keuken van Roeselare kan je tal van demonstraties bijwonen, waarbij lokale producten en ondernemers centraal staan. En dit alles aangevuld met randanimatie voor jong en oud.

Praktische info

Waar? De Keuken van Roeselare (Muntplein 36, 8800 Roeselare)

Wanneer? Zaterdag 24 juni 2023 van 11u30 tot 18u

De toegang is volledig gratis.

De proevertjestoog

Waar? De Keuken van Roeselare (Muntplein 36, 8800 Roeselare)

Wanneer? Zaterdag 24 juni 2023 en zondag 25 juni 2023 van 14u30 tot 17u30

Laat je smaakpapillen verwennen op de proevertjestoog en geniet op zaterdag en zondag van heerlijke streekproducten. Elixir de Roulers staat er dit jaar weer om te proeven van een hemels alcoholisch drankje. Yscrème by Glaces Poland geven je de kans om verkoeling te zoeken met een lekker ijsje. Als ijs niet je ding is kun je genieten van hartige droge worstjes van Slagerij Dries of speciale streekkazen van 't Groendal. De zoetekauwen onder ons smullen van de verrukkelijke pralines van Pralineur van Coillie. Voor ieder wat wils!

Het kookdemo programma

Santa Maria

Santa Maria is gespecialiseerd in kruiden en specerijen. Hun uitgebreid assortiment van hoogwaardige producten brengt de wereldse smaken naar jouw keuken. De passie voor authentieke en heerlijke gerechten is de drijvende kracht achter het merk. Met diverse kruidenmixen tillen ze jouw culinaire creaties naar een hoger niveau.

Enkel op zaterdag 24 juni kan je een Tex Mex seasoning scoren op het Muntplein en kan je in De Keuken van Roeselare proeven van een heerlijk gerecht op basis van onze producten.

Zaterdag 24 juni 2023 van 11u30 tot 18u

santa maria
pralineur van coillie

Pralineur Van Coillie

Pralineur Van Coillie is een artisanale chocolaterie die gekend is voor zijn ambachtelijke pralines en chocoladelekkernijen. Met hun passie voor vakmanschap en verfijning maken ze uitgebalanceerde en smaakvolle creaties die jouw zintuigen strelen. Hun pralines worden met de grootste zorg en aandacht voor detail gemaakt, waarbij alleen de beste ingrediënten gebruikt worden. In Engeland konden ze zo al enkele awards voor beste chocolatier ter wereld in de wacht slepen.

Zaterdag 24 juni 2023 van 11u30 tot 13u30: Van liquide chocolade naar afgewerkt product

Meesterbakker Kris Goegebeur

Kris Goegebeur behoorde in 2009 tot de top vijf van de beste bakkers van België. Een jaar later werd hij verkozen tot Persoonlijkheid van het Jaar in de sector. Na twintig jaar als eigenaar van Huize Goegebeur op de Meenseheirweg, sloot hij in juli 2014 de deuren. Zijn specialiteit, het zuurdesembrood, is nog verkrijgbaar bij "Slagerij Nico & Katrien".

Zaterdag 24 juni 2023 van 13u30 tot 15u30: Meesterlijke madeleine cake

kris goegebeur
VeerleStoffels_PuurTheeBoek214

Veerle Stoffels - Tasting Tea

Veerle Stoffels schreef onlangs een theeboek, uitgegeven bij Lannoo, waarin je recepten vindt van gerechten met thee als basisingrediënt. Maar wist je dat je ook kan foodpairen met thee? Net als wijn kan thee evengoed voor een extra smaakdimensie zorgen. Wil je graag meer over thee te weten komen? Of originele theecocktails en theedessertjes proeven?

Zaterdag 24 juni 2023 van 16u tot 17u: Veerle Stoffels theesommelier

Met dank aan Mulder Natural Foods.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.
Lees meer over: de keuken van roeselare