Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
De Keuken van Roeselare

Traditioneel vinden tijdens het laatste weekend van juni de Batjes plaats in Roeselare. Dit jaar zijn die aan hun 90ste editie toe. Naar aanleiding van deze verjaardagseditie wordt het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je er op zaterdag kunnen genieten van allerhande streekbieren, op zondag van heerlijke streekproducten. In De Keuken van Roeselare kan je tal van demonstraties bijwonen, waarbij lokale producten en ondernemers centraal staan. En dit alles aangevuld met randanimatie voor jong en oud.

Praktische info

Waar? De Keuken van Roeselare (Muntplein 36, 8800 Roeselare)

Wanneer? zaterdag 25 juni 2022 van 11u tot 18u

De toegang is volledig gratis.

Het programma

Faim de Flandre

Caroline en Anniek van ‘Faim de Flandre’ zijn twee foodies pur sang. Op zaterdag 25 juni, in De Keuken van Roeselare, zullen deze twee dames tijdens korte workshops je meenemen op een culinaire reis, ver weg maar ook lekker dicht bij de Roeselaarse roots! Kom zeker langs, steek de handen mee uit de mouwen en proef nadien van de heerlijke creaties.

11u30 - 12u: Lekker Lokaal - apéroplank
12u30 - 13u: De keuken van Oost-Europa
13u30 - 14u: Stiekem vegan
14u30 - 15u: Lekker Lokaal - apéroplank
15u30 - 16u: Stiekem vegan
16u30 - 17u30: De keuken van Oost-Europa

Faim de Flandre
pralineur van coillie

Pralineur Van Coillie

In 1976 richtten Germain Van Coillie en zijn vrouw Eliane Tillie ‘Pralineur Van Coillie’ op in Beveren. 10 jaar later verhuisden ze naar de huidige locatie, waar sinds 2014 dochter Magalie en kleinzoon Alexandre aan de slag zijn. De artisanale chocolaterie is bekend in binnen-en buitenland en staat symbool voor kwaliteit en uitgebalanceerde chocoladesmaken. In Engeland konden ze zo al enkele awards voor beste chocolatier ter wereld in de wacht slepen.

11u - 13u: Van liquide chocolade naar afgewerkt product

Chocolaterie 't Karakske

Chocolaterie 't Karakske is een kleine, ambachtelijke zaak die werd opgericht in 2003. Na bijna 20 jaar is de winkel een echt begrip geworden in Roeselare en omstreken. Geert en Patricia werken er met liefde aan hun chocolade. En dat proef je! Tijdens de batjes nemen Geert en Patricia je graag mee naar de wondere wereld van de chocolade en laten ze je proeven van een gastronomisch chocoladedessert.

13u30 - 15u30: Chocoladetasting en gastronomisch chocoladedessert

chocolaterie 't Karakske
kris goegebeur

Meesterbakker Kris Goegebeur

Kris Goegebeur is een kanjer in zijn vak. In 2009 werd hij opgenomen in de top vijf van beste Belgische bakkers en een jaar later werd hij verkozen tot Persoonlijkheid van het Jaar bij de brood- en banketbakkers van België. Twintig jaar lang had hij met Huize Goegebeur zijn eigen zaak op de Meenseheirweg, maar in juli 2014 trok hij daar de deur achter zich dicht. Hij schreef het boek "Patisserie met fruit" dat in datzelfde jaar in Parijs werd verkozen tot "Beste dessertboek van het jaar". Nieuwe recepten en creaties kan je terugvinden op foodblogs zoals "Chefs & Meesters" en "De Tafel van Tine". Zijn zuurdesem brood bakt hij nog steeds en kan je terugvinden bij "Slagerij Nico & Katrien".

16u - 18u: Hoe maak je 'peperkoek' (pain d'épices)

Deze evenementen worden ook extra ondersteund door Proxy ‘De Munt’ Roeselare en Soubry.

Proxy 'De Munt' Roeselare: "Wij kozen bewust voor een Proxy Delhaize, we houden van het sociale contact met de klanten. We willen een professionele, maar vooral ook persoonlijke service kunnen bieden. We staan voor versheid en kwaliteit en streven ernaar om een uitgebreid en up-to-date gamma aan te bieden aan onze klanten."

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.