Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
De Keuken van Roeselare

Traditioneel vinden tijdens het laatste weekend van juni de Batjes plaats in Roeselare. Dit jaar zijn die aan hun 91ste editie toe. Zoals vorig jaar wordt het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je er op zaterdag en zondag kunnen genieten van heerlijke streekproducten en inspirerende kookdemo's door bekende én onbekende gezichten. In De Keuken van Roeselare kan je tal van demonstraties bijwonen, waarbij lokale producten en ondernemers centraal staan. En dit alles aangevuld met randanimatie voor jong en oud.

Praktische info

Waar? De Keuken van Roeselare (Muntplein 36, 8800 Roeselare)

Wanneer? zondag 25 juni 2023 van 14u tot 18u

De toegang is volledig gratis.

De proevertjestoog

Waar? De Keuken van Roeselare (Muntplein 36, 8800 Roeselare)

Wanneer? Zaterdag 24 juni 2023 en zondag 25 juni 2023 van 14u30 tot 17u30

Laat je smaakpapillen verwennen op de proevertjestoog en geniet op zaterdag en zondag van heerlijke streekproducten. Elixir de Roulers staat er dit jaar weer om te proeven van een hemels alcoholisch drankje. Yscrème by Glaces Poland geven je de kans om verkoeling te zoeken met een lekker ijsje. Als ijs niet je ding is kun je genieten van hartige droge worstjes van Slagerij Dries of speciale streekkazen van 't Groendal. De zoetekauwen onder ons smullen van de verrukkelijke pralines van Pralineur van Coillie. Voor ieder wat wils!

Het kookdemo programma

kris goegebeur

Meesterbakker Kris Goegebeur

Kris Goegebeur behoorde in 2009 tot de top vijf van de beste bakkers van België. Een jaar later werd hij verkozen tot Persoonlijkheid van het Jaar in de sector. Na twintig jaar als eigenaar van Huize Goegebeur op de Meenseheirweg, sloot hij in juli 2014 de deuren. Zijn specialiteit, het zuurdesembrood, is nog verkrijgbaar bij "Slagerij Nico & Katrien".

Zondag 25 juni 2023 van 14u30 tot 16u: Focaccia brood

Pralineur Van Coillie

Pralineur Van Coillie is een artisanale chocolaterie die gekend is voor zijn ambachtelijke pralines en chocoladelekkernijen. Met hun passie voor vakmanschap en verfijning maken ze uitgebalanceerde en smaakvolle creaties die jouw zintuigen strelen. Hun pralines worden met de grootste zorg en aandacht voor detail gemaakt, waarbij alleen de beste ingrediënten gebruikt worden. In Engeland konden ze zo al enkele awards voor beste chocolatier ter wereld in de wacht slepen.

Zondag 25 juni 2023 van 16u tot 18u: Van liquide chocolade naar afgewerkt product

pralineur van coillie
logo greek lab

Greek Lab

Greek Lab is een delicatessenwinkel waar je de authentieke smaken van Griekenland kan vinden. Met een selectie van hoogwaardige Griekse specialiteiten en ambachtelijke lekkernijen brengt Greek Lab de culinaire schatten van Griekenland op jouw tafel. Feestje op de planning? Doe beroep op hun cateringdiensten, waarbij je je gasten laat genieten van de heerlijke Griekse keuken.

Zondag 25 juni 2023 van 14u tot 15u30u: Culinaire schatten uit Griekenland

Annet Daems

Met een diepgewortelde liefde voor de Italiaanse keuken en een streven naar kwaliteit, brengt Annet Daems enkele Italiaanse pareltjes op jouw bord. Ze werkt rechtstreeks samen met lokale producenten in Italië, waardoor ze traditionele recepten kan waarborgen. Onlangs schreef Annet het culinaire reisboek:Italia con gusto e amore, een roadtrip naar de roots van de Italiaanse keuken, uitgegeven bij Lannoo.

Zondag 25 juni 2023 van 16u tot 17u: Roots van de Italiaanse keuken met Annet Daems

Annet Daems Ravioli maken
Peter Van Asbroeck kookdemo

Presentatie: Peter Van Asbroeck

Peter Van Asbroeck is sinds jaar en dag een bekend gezicht in het Vlaamse TV-landschap. Naast acteren en presenteren heeft Peter ook een grote passie voor koken. Die passie deelt hij heel graag op zondag 25 juni op het Muntplein en in De Keuken van Roeselare. Jij komt toch ook?

Met dank aan Mulder Natural Foods.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.
Lees meer over: de keuken van roeselare