Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
Keukenfestival Dovy Ham

Keukenfestival bij Dovy Ham

Welkom op het keukenfestival in Dovy Ham!

Laat je inspireren. Niet enkel voor je keuken, maar voor je volledige interieur. Ontmoet lokale partners en proef van lokaal lekkers. En dat allemaal in de toonzaal van Ham op zaterdag 18 februari.

Kom je graag langs in de voormiddag? Schrijf je dan in voor het tijdsblok van 11:00 tot 14:00. Neem je liever een kijkje in de namiddag? Schrijf je dan in voor het tijdsblok van 14:00 tot 17:00.

Zelfs als je bent ingeschreven, beslis je nog steeds zelf hoe laat je exact langskomt, we werken met inschrijving om het aantal aanwezigen in te schatten. De activiteiten vinden namelijk doorlopend plaats.

Het team van Dovy Ham kijkt ernaar uit je te verwelkomen.

Tot binnenkort!


Inschrijven

Iedereen is welkom!
Inschrijven is niet verplicht, maar het is wel handig als je je aanwezigheid laat weten.
Klik hier voor het inschrijvingsformulier.


Het programma

peter van asbroeck

Koken met Peter Van Asbroeck

Peter Van Asbroeck is sinds jaar en dag een bekend gezicht in het Vlaamse TV-landschap. Naast acteren en presenteren heeft Peter een grote passie voor koken. Zo schreef hij al meerdere kookboeken. Tijdens het keukenfestival deelt hij zijn passie graag met jullie. Hij toont je hoe je verse ingrediënten kan combineren met groenten uit blik om in een mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Zowel Vlaamse klassiekers als de eenvoudige wereldkeuken weten Peter te verleiden. Kom jij ook genieten van zijn kookkunsten?

Tijdstip: van 14:30 tot 15:30 en van 16:00 tot 17:00

Kookdemo AEG

Heb jij een AEG-stoomoven en wil je er graag het maximum uithalen? Wil je gewoon eens op een andere manier met voeding aan de slag? Of ben je simpelweg benieuwd hoe stoomkoken werkt?

Kom dan naar de kookworkshop van AEG. Een chef toont je hoe je in een handomdraai verrassende gerechten op tafel tovert.

De techniek van stoomkoken is een kooktechniek die veel voordelen heeft. Het is gezond, goed voor de slanke lijn want er komt geen olie of vet aan te pas en de smaak blijft optimaal bewaard. Het resultaat overtreft beslist jouw verwachtingen!

Tijdstip: van 11:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 14:00

Kookdemo AEG
Orgalux Van Hoecke bestekladen

Infosessie lade-indelingen door Orgalux

Zitten jouw keukenlades ook propvol? Heb je het gevoel dat je er nauwelijks iets terugvindt? Of zijn jouw bestaande indelingen aan vervanging toe? Orgalux helpt je met plezier bij het ordenen van je lades. Hiervoor bestaan er verschillende ladesystemen, bestekladen, kruidenrekjes, foliesnijders… Dankzij deze handige tools vind je voortaan alles makkelijk terug.

Tijdens het keukenfestival toont een expert je graag hoe de juiste lade-indelingen, ladesystemen, scharnieren en ladegeleiders jouw keukenervaring nog aangenamer maken.

Kookdemo Thermomix®

De Thermomix® is jouw ideale keukenpartner. Met meer dan 20 functies maakt hij het koken voor jou gemakkelijker. Dankzij het geïntegreerde internationale receptenplatform, Cookidoo, ligt de wereldkeuken in jouw handen.

Hakken, malen, kneden, fijnsnijden, mixen, opkloppen, fermenteren, slow cooking… Je doet het voortaan in een handomdraai. En dat terwijl je bijna geen andere keukenapparatuur meer nodig hebt. De Thermomix® geeft je de vrijheid om creatief te zijn met je gerechten. Ontdek de ontelbare mogelijkheden tijdens het keukenfestival.

Keukenfestival Thermomix
Keukenfestival Dovy Ham Tupperware

Kookdemo Tupperware met Peggy

Laat je verrassen door de voordelen van de Tupperware producten tijdens het keukenfestival bij Dovy. Peggy toont je graag hoe je snel en makkelijk gerechtjes op tafel tovert. Homemade hapjes en tapas bereiden, gezond en energiezuinig koken in de microgolfoven of bakken met gemak. Je ontdekt het allemaal. Uiteraard kan je ook proeven van het lekkers dat Peggy ter plaatse klaarmaakt. Denk aan verse soep, originele hapjes, toastjes… En je maakt zelfs kans om een gratis Tupperware pakket te winnen. Kom jij ook langs?

Degustatie Fryns Distillery

Hou jij van een heerlijke cocktail op basis van jenever? Kom dan langs tijdens het keukenfestival en proef de smaak van echt vakmanschap. Fryns Distillery is een familiebedrijf met een missie. Al meer dan 135 jaar maken ze jenever van de beste kwaliteit. Vandaag gaan ze hier op een innovatieve manier mee om. Dit doen ze dankzij hun twee merken: Fryns en Lady Jane. Twee pure producten met harmonieuze smaken waarbij beleving en genieten centraal staan. Uit respect voor de traditie, met oog voor innovatie en gemaakt met passie voor smaken.

Proevertjes en uitleg vanaf 11u
Tijdstip workshops: 14:00, 15:00 en 16:00

Keukenfestival Dovy - Fryns Distillery
Keukenfestival Dovy Keukens Quooker

Demonstratie kokendwaterkraan Quooker

Met een Quooker-kraan in huis heb je altijd kokend water beschikbaar. En dat is bijzonder handig. Nooit meer een pan of waterkoker vullen en wachten tot het water kookt. Maar gewoon, binnen de seconde kokend water tappen uit de kraan. Daarnaast is het ook mogelijk om gefilterd, gekoeld (bruis)water uit dezelfde kraan te tappen. De kindveilige bedieningsknop en geïsoleerde kraanuitloop zorgen voor jouw veiligheid. Makkelijk, tijd- en plaatsbesparend én minder plastic afval.

Chocolade en koffie door Choc-o-fieke

Smelt jij ook weg bij de gedachte aan een lekker stuk ambachtelijk bereide chocolade? Kom dan zeker de creaties van Choc-o-fieke ontdekken tijdens het keukenfestival in Ham. Pralines, truffels, marsepein… Na een opleiding als kok specialiseerde Michel zich tot chocolatier en confisier. In 2017 ontstond Choc-o-fieke. Het verhaal begon met een pop-up store in Beverlo. Maar sinds 2018 kan je aan de koffietrailer genieten van chocolade en ander lekkers. Uiteraard kunnen ook een goede koffie of chocolademelk hierbij niet ontbreken.

Keukenfestival Dovy Ham Choc-o-fieke
Keukenfestival Dovy Ham Uva D'Oro

Wijndegustatie Uva D’Oro

De eigenaars van Uva D’Oro reizen regelmatig naar Italië. Ze zijn gepassioneerd door de prachtige natuur, de gastvrije mensen en de Italiaanse keuken. En daar hoort uiteraard een typisch Italiaanse wijn bij. Daarom richtten ze een eigen wijnhandel op. Ze specialiseren zich in Italiaanse wijnen die ze ter plaatse bij een reeks wijnhuizen zorgvuldig selecteren en vervolgens rechtstreeks importeren. Op die manier kunnen ze jou de beste prijs-kwaliteitsverhouding garanderen. Kom zeker eens langs tijdens het keukenfestival om te proeven.

Voorstelling Italiaanse producten van Giacomo

Hou jij ook zoveel van de typische Italiaanse keuken? Bij Giacomo vind je de Italiaanse producten uitgestald. Prosecco, artisanaal gemaakte pasta in vele vormen en kleuren, olijven en olijfolie extra vierge gemaakt van 100% Italiaanse olijven. Maar ook een fles heerlijke Italiaanse wijn, koffie, pastasaus, pesto, ricotta of provolone. Je vindt het er allemaal. Ideaal om een geschenkmand samen te stellen met de delicatessen van jouw keuze. Tijdens het keukenfestival kun je al dat lekkers degusteren. Buon appetito!

Italiaanse producten
Keukenfestival Dovy Keukens - Samsung

Demonstratie Samsung Airdresser

Fondue eten, bakken en braden of ’s avonds rond de vuurkorf zitten… Al die geuren kruipen snel in je kleren. Wat als je zijden blouse, jasje of kostuum niet gewassen kunnen worden? Dan doe je beroep op de Airdresser! Dit toestel ontsmet en frist je kleding op, het verwijdert zweet, huisstofmijt, geuren, virussen en bacteriën, maakt je kleding stofvrij, droogt gelijkmatig en ontkreukt. Doe zelf de test: kom naar het keukenfestival, hang je jas in de Airdresser en stap buiten met een opgefrist kledingstuk.

Dovy Ham team

Praktische info

Waar?
Dovy toonzaal Ham (Staatsbaan 1, 3945 Ham)

Wanneer?
Zaterdag 18 februari 2023 doorlopend vanaf van 11u tot 17u.

Toegang is volledig gratis.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.
Lees meer over: de keuken van roeselare