Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
Dovy op BIS-beurs 2018
Geplaatst op 12 oktober 2018 14:45 in Trends & nieuwigheden

Dovy Keukens nam dit jaar opnieuw deel aan de BIS-beurs in Flanders Expo te Gent. De standgrootte bedroeg 152 m², groot genoeg om alle nieuwigheden aan het grote publiek voor te stellen: nieuwe keukenmodellen, keukendeuren in 24 mm, ‘scarved oak’, binnenkanten in glanzend laminaat met linnenstructuur, trendy zwarte keukens en de lancering van enkele nieuwe kleuren in composiet en keramiek.

Grote standplaats

Sinds vorig jaar heeft Dovy een vaste standplaats op de BIS-beurs, net bij het binnenkomen in hal 6. Een grote, opvallende stand waar je niet naast kon kijken. 5 gloednieuwe keukens werden er voorgesteld. Diverse stijlen en modellen werden in de kijker gezet: een landelijke keuken, een tijdloze keuken, een keuken met glazen deuren, een moderne keuken en zelfs een trendy zwarte keuken.

Back to black

BIS-beurs 2018

Zwarte keukens zijn aan een opmars begonnen. Ze zijn verkrijgbaar in vele materialen: zwart laminaat, zwarte hoogglanslak, zwart mat glas, zwart blinkend glas,… Gedurfd in combinatie met zwarte apparaten, maar heel chic, want zwart straalt een zekere autoriteit uit en daar kan je niet naast kijken.

Wil je toch meer licht in je keuken? Combineer dan een zwarte keuken met lichte kleuren op de muren of zorg voor voldoende licht van buitenaf. Of kies voor een zwart keukeneiland met witte keukenkasten, dat staat altijd mooi. En vergeet de kleurrijke accessoires niet: een rode keukenrobot, kleurrijke kussens op de stoelen, borden en kopjes in felle kleuren,… ze zorgen voor een extra accent in je zwarte keuken.

Keukendeuren in 24 mm dikte

Deze nieuwe keukendeuren in 24 mm dikte werden voorgesteld op de BIS-beurs, naast de klassieke keukendeuren in 20 mm dikte. Op die manier merkte de klant duidelijk het verschil in robuustheid en uitzicht. Ook binnenin is er een verschil te merken, want dikkere, zwaardere kastdeuren vragen nog steviger scharnieren en een stevigere afwerking.

Een keuken met kastdeuren in 24 mm dikte ziet er niet alleen heel stevig en robuust uit, hij is het ook werkelijk! En die kwaliteit speelde Dovy, als enige Belgische fabrikant, handig uit op de beurs.

‘Scarved oak’-techniek

BIS-beurs 2018

Op de BIS-beurs werd een landelijke keuken voorgesteld waarvan de kastdeuren behandeld werden met de ‘scarved oak’-techniek . Dat is een nieuwe techniek die wordt toegepast op fineer eik, op alle kleuren in het gamma en zowel bij gebeitste als bij gelakte kleuren.

Op de beurs zelf werd de techniek aan de klanten uitgelegd: horizontale markeringen worden aangebracht over de verticale houtstructuur. De markeringen zijn een soort van lichte zaagsneden of groefjes die wel zichtbaar, maar praktisch niet voelbaar zijn. Het resultaat is een keukendeur in fineer eik met een verweerd uitzicht, een soort van verouderde indruk, maar dat staat heel chic en trendy, zeker in combinatie met een zwart handvatje en zwart smeedwerk.

Laminaat krijgt een linnenstructuur

BIS-beurs 2018

Voor de afwerking van de binnenkant van de kasten maakt Dovy altijd gebruik van glanzend laminaat. Dit materiaal is zeer gemakkelijk in onderhoud en bovendien worden er geen krassen gemaakt bij het in- en uitladen van potten en pannen. Enkel maar voordelen dus!

Op de BIS-beurs pakte Dovy uit met een unicum: de binnenkant van de kasten kan ook afgewerkt worden met glanzend laminaat in linnenstructuur . Dat is heel goed combineerbaar met tal van stijlen. Maar het schitterende ‘Linnen Wit’ of ‘Linnen Grijs’ is zonder twijfel een goede keuze voor de binnenkant van een keuken in landelijke stijl.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.