X
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Ik ga akkoord

Nieuwtjes over Dovy

Exclusief bij Dovy : kastdeuren in scarved oak

Zwarte keukens zijn dé trend van 2018

Winnaars 'Win uw keuken' - Limburg

Winnaar 'Win een Belvilla-vakantie'

De winnaar van de wedstrijd 'Win een droomvakantie' is bekend!

Dovy sponsort 'Chef in je Oor'

Winnaars 'Win uw keuken'

Winnaar wedstrijd 'Win een Dovy-keuken' i.s.m. Ik ga Bouwen

Winnaars kleurwedstrijd Open Bedrijvendag

Winnaars 'Win uw keuken' bij Dovy Naninne (Namen)

Dovy opent nieuwe toonzaal te BRUGGE

Al eens gedacht aan een keuken met glas?

De nieuwe keukenlijn van Dovy

Verlaagd BTW-tarief naar 6% tot eind 2015

Recepten van Peter Van Asbroeck - Dovy Mechelen 25/10

Recepten van Curd Velghe - Dovy Roeselare 25/10

Recepten van Luc Verhulst - Dovy Roeselare 18/10

Recepten van Piet Huysentruyt - Dovy Tienen 20/9

Recepten van Marc Costers - Dovy Turnhout 13/9

Recepten van Marc Costers - Dovy Turnhout 13/9

BROOD

Benodigdheden :
- 500g volkorenmeel
- 15g gist
- 10g zout
- 10g suiker
- 325g water
Om een langer mals product te verkrijgen, is het mogelijk om 20g margarine toe te voegen

Bereiding
Het deeg volgens de omschrijving brooddeeg kneden.
Maak van het deeg op een vochtige ondergrond (aanrecht) een gladde bol.
Leg de bol in een mengkom en laat deze 25 minuten rijzen.
Laat de bol uit de mengkom op het met lauw water bevochtigde aanrecht vallen en druk het deeg plat, zo groot als een bord.
Rol de plak stevig op zodat een puntmodel ontstaat.
Laat de puntdeeg 10 minuten op een nat bord of een natte broodplank liggen  (het aanrecht is meestal te koud).
Vorm nu het deeg volgens de instructie vormen van deeg.
Gebruik tegen het plakken van het deeg alleen lauw water.
Als de deegrol gereed is, deze is dan ook nat, deze geheel door de tarwe door de geplette tarwekorrels rollen.
Leg het deeg in het broodblik met de sluiting in één van de onderhoeken van het blik, zodat het deeg zich tijdens de narijs licht kan ontrollen.
Voor vloerbrood legt u de deegrol op een bakplaat.
De narijstijd: voor vloerbrood 40 minuten, voor busbrood 50 minuten
(het deeg dient voor het bakken in het midden een vinger dik boven het blik uit te komen)
Afbakken :
De oven voorverwarmen in de hoogste stand gedurende 15 minuten
De regelknop op de juiste stand zetten : 240 °C
Plaats de bakplaat in de oven.


KIPFILET MET POMPELMOES

Benodigdheden (10 pers) :
- 1/2 L kippenbouillon
- 2 grote kipfilets
- 20g Italiaanse kruiden
- 40g koude boter
- 10 jonge wortels
- 1/2 L groentenbouillon
- 20g boter
- 2 pompelmoezen
- 200g ongezouten pindanoten
- peper en zout

Bereiding
Kipfilet : 
Warm de kippenbouillon met de Italiaanse kruiden.
Leg de kippenfilets in de helft van de bouillon.
Gaar in een oven van 70°C (kern 62°C)
Monteer de rest van de kruidenbouillon met de koude boter.

Wortel en pompelmoes : 
Reinig en snijd de wortels in gelijke blokjes.
Kook gaar in de bouillon met de boter.
Snijd de pompelmoezen 'à vif' en snijd de partjes daarna in gelijke blokjes.

Crumble pinda : 
Kruid de pindanoten en droog ze 5 minuten op 100°C in een voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en maal fijn.

Serveerwijze : 
Presenteer wortelen met stukjes pompelmoesvlees.
Schik daarop een schijfje kip.
Werk af met de kruidenbouillon en pindacrumble.



PERENSOEP

Benodigdheden
- 4 dikke ajuinen
- 8 Conférence peren
- 4 L water
- 6 bouillonblokjes van kip
- 2 soeplepels bloem
- 50g boter
- 1 Brugse dentelle of Herve kaas
- 1/2 L room

Bereiding :
- Stoof de ajuinen zonder te kleuren
- Verwijder de steeltjes van de peren. Snij de peren in stukken zonder te schillen en het klokhuis te verwijderen. 
- Voeg bij de ajuin.
- Bestrooi met 2 soeplepels bloem.
- Goed mengen.
- Voeg het water en 6 bouillonblokjes toe.
- Laat 20 minuten garen.
- Snij de kaas in stukken, laat er de korst aan. Voeg bij de soep.
- Laat even opkoken.
- Haal van het vuur en mix de soep fijn.
- Giet door een puntzeef.
- Voeg de room toe en breng op smaak.
- Serveer zeer warm



SOEPJE VAN AARDBEIEN MET LIMOEN

Benodigdheden (6 pers.) : 
- 500g Belgische aardbeien
- sap van een halve citroen
- 3 eetlepels mascarpone
- 3 eetlepels ricotta
- 10 muntblaadjes
- 1 vanillestokje
- suiker
- 2 eetlepels honing
- limoen
- 40g geroosterde amandelschilfers
- 18 mooie aardbeien voor de garnituur

Bereiding
- Reinig de aardbeien
- Mix de aardbeien, het citroensap en de suiker in een blender, voeg na 45 seconden de muntblaadjes toe en laat nog 15 seconden draaien.
- Steek door een zeef.
- Hou zeer koel.
- Meng de ricotta met de mascarpone, de honing en de zaadjes van het vanillestokje en voeg er een scheutje limoen aan toe.
- Giet het soepje in een kan.
- Serveer in een diep koud bord een quenelle van de crème van mascarpone met ricotta.
- Dresseer de in twee gesneden aardbeien in het bord. Werk het gerecht af met de geroosterde amandelschilfers en een takje munt.

Recepten van Tom Caubergs - Dovy Tienen 12/9

Recepten van Peter Van Asbroeck

Tendensreportage met Dovy-klanten in de hoofdrol

Gene stress op Stories TV

De troeven van wenglor charmeren Dovy Keukens

Dovy Keukens opent nieuwe toonzaal te Sint-Genesius-Rode

Woondromen op Libelle TV, in samenwerking met Dovy

Nieuw en uniek : kerngekleurd frontlaminaat

Keukentip : wat met vieze geurtjes in uw koelkast?

Dovy verkozen tot meest klantgerichte onderneming

4 nieuwe kleuren composiet

Indraaischuifdeuren hebben een verrassend effect!

Heerlijke recepten van Piet Huysentruyt

Nieuw en exclusief bij Dovy : frontlaminaat

Nieuw in het gamma : volkern werkbladen

Keukens in hoogglanslak : een echte trend!

Kant-en-klaar kokend water met de Quooker

Dovy als 'Fabriek van de Toekomst'

Copyright 2018 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso
Gratis advies aan huis
Vraag een gratis prijsofferte
Gratis Dovy-magazine aanvragen
Inschrijven nieuwsbrief
Zoek een Dovy-winkel
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op ons Youtube-kanaal
Abonneer u op onze RSS-feed
Volg ons op Google Plus