X
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Ik ga akkoord

Nieuwtjes over Dovy

Exclusief bij Dovy : kastdeuren in scarved oak

Zwarte keukens zijn dé trend van 2018

Winnaars 'Win uw keuken' - Limburg

Winnaar 'Win een Belvilla-vakantie'

De winnaar van de wedstrijd 'Win een droomvakantie' is bekend!

Dovy sponsort 'Chef in je Oor'

Winnaars 'Win uw keuken'

Winnaar wedstrijd 'Win een Dovy-keuken' i.s.m. Ik ga Bouwen

Winnaars kleurwedstrijd Open Bedrijvendag

Winnaars 'Win uw keuken' bij Dovy Naninne (Namen)

Dovy opent nieuwe toonzaal te BRUGGE

Al eens gedacht aan een keuken met glas?

De nieuwe keukenlijn van Dovy

Verlaagd BTW-tarief naar 6% tot eind 2015

Recepten van Peter Van Asbroeck - Dovy Mechelen 25/10

Recepten van Peter Van Asbroeck - Dovy Mechelen 25/10

Koken moet niet! Je kan Chinees halen, pizza bestellen, een hamburger kopen of een kant-en-klaarmaaltijd opwarmen in de magnetron. Er zijn tientallen manieren om je keuken van braadspetters te vrijwaren, om nooit van je leven te moeten hakken, bakken, stomen, stoven of frituren. Maar weet dat je dan iets mist. En ook je gasten. Want niets is zo bevredigend als een zelfgemaakt potje eten. Behalve dan misschien wat je zonder kleren doet. Dus zet een streep door frustrerend, stresserend of tijdrovend als synoniem voor koken en ga gewoon aan de slag. Koken is fun. En megamakkelijk!

 Peter Van Asbroeck

(recepten voor 4 personen )

LUIKSE SALADE

3 aardappelen

2 gehakte lookteentjes

een handvol Parijse champignons

een handvol oesterzwammen

2 el spekblokjes

een handvol peultjes

250 g varkensfilet

2 el peterselie

2 el graanmosterd

1 tl honing

arachideolie en boter

peper en zout

Snij de aardappelen in blokjes, de champignons en de oesterzwammen in reepjes.

Doe wat boter en arachideolie in de wok.

Wok de aardappelen, champignons en oesterzwammen.

Voeg na 3 minuten de knoflook, de spekblokjes en de peultjes toe.

Snij het varkensvlees in fijne reepjes.

Voeg ze bij de rest.

Even laten stoven.

Voeg de mosterd en de honing toe.

Werk af met wat peterselie

 

SCAMPI DIABOLO

48 gepelde scampi met staartje

2 koffielepels Sambal Oelek

1 koffielepel suiker

1 scheutje Sake of Sherry

1 klont boter

een gesnipperd lookteentje

arachideolie

peterselie

 

Bak de scampi kort in wat hete olie

Haal ze eruit

Smelt wat boter in een pan

Fruit de look

Bak de scampi verder voeg de Sambal Oelek toe

Gooi er wat suiker over

Flambeer met wat Sake

Gooi op het einde wat gesnipperde peterselie over het gerecht

Serveer met wat rijst

 

BASILICUMSORBET GESERVEERD MET MELOEN EN GEDROOGDE PARMAHAM 

1,25 dl water

125 g suiker 

veel basilicum

1 el glucose
1/2 citroen

2,5 dl champagne of schuimwijn

Maak een suikersiroop: breng 1,25 dl water aan de kook, voeg de suiker toe en laat gedurende 5 minuten doorkoken. Vergeet niet regelmatig te roeren. Alle suiker moet opgelost zijn (het kookpunt van suiker ligt hoger dan 100°C).

Laat de suikersiroop volledig afkoelen.

Neem dan de 2,5 dl suikersiroop en voeg 2,5 dl champagne of schuimwijn toe.

Voeg verse basilicum toe en mix alles kort door.

Voeg een eetlepel glucose toe (suiker in vloeibare vorm) en meng het met de rest.

Giet alles in de ijsmachine en laat 30 minuten draaien. Let op: bij het draaien van de sorbet zet het volume uit. Giet daarom per draaibeurt nooit meer dan 800 à 1000 ml van de bereiding in de roomijsmachine.

Serveer met een blaadje verse basilicum.

Recepten van Curd Velghe - Dovy Roeselare 25/10

Recepten van Luc Verhulst - Dovy Roeselare 18/10

Recepten van Piet Huysentruyt - Dovy Tienen 20/9

Recepten van Marc Costers - Dovy Turnhout 13/9

Recepten van Tom Caubergs - Dovy Tienen 12/9

Recepten van Peter Van Asbroeck

Tendensreportage met Dovy-klanten in de hoofdrol

Gene stress op Stories TV

De troeven van wenglor charmeren Dovy Keukens

Dovy Keukens opent nieuwe toonzaal te Sint-Genesius-Rode

Woondromen op Libelle TV, in samenwerking met Dovy

Nieuw en uniek : kerngekleurd frontlaminaat

Keukentip : wat met vieze geurtjes in uw koelkast?

Dovy verkozen tot meest klantgerichte onderneming

4 nieuwe kleuren composiet

Indraaischuifdeuren hebben een verrassend effect!

Heerlijke recepten van Piet Huysentruyt

Nieuw en exclusief bij Dovy : frontlaminaat

Nieuw in het gamma : volkern werkbladen

Keukens in hoogglanslak : een echte trend!

Kant-en-klaar kokend water met de Quooker

Dovy als 'Fabriek van de Toekomst'

Copyright 2018 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso
Gratis advies aan huis
Vraag een gratis prijsofferte
Gratis Dovy-magazine aanvragen
Inschrijven nieuwsbrief
Zoek een Dovy-winkel
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op ons Youtube-kanaal
Abonneer u op onze RSS-feed
Volg ons op Google Plus