X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord

Enkele onderhoudstips om levenslang te genieten van uw droomkeuken

Onderhoud van keukenapparaten

Vitrokeramische of inductiekookplaat

Gaskookplaat

Oven

Magnetron

Dampkap

Koelkast

Vaatwas

Diepvriezer

Een diepvriezer moet één tot twee keer per jaar worden ontdooid. Trek de stekker eruit, haal hem leeg, breng enkele kommen met water aan de kook, en zet de kommen op onderzetters in de diepvriezer, dicht tegen de ijslaag. Doe de deur dicht, warm het water om de 10 à 15 minuten opnieuw op, en neem regelmatig dooiwater en stukken ijs op met een dweil. Wilt u de ontdooitijd versnellen, dan kan u het ijs voorzichtig wegkrabben met een ijskrabber. Wrijf de binnenkant van de vriezer goed droog, zet hem weer aan, sluit de deuren en laat hem 10 à 15 minuten draaien vooraleer u alle voedsel terugzet. Als de vriezer ontdooid is, kan u hem eventueel met een schoonmaakdoekje inwrijven met een dun laagje vaseline. Daardoor hecht het ijs niet aan en zal het bij de volgende keer ontdooien gemakkelijker loslaten. Tegenwoordig zijn steeds meer diepvriezers uitgerust met de no-frosttechniek. Een ventilator brengt de lucht in circulatie, waardoor de temperatuur overal constant is, en de producten snel en gelijkmatig ingevroren worden. IJs- en rijpvorming wordt zo tegen gegaan en de apparaten hoeven niet ontdooid te worden.

Onderhoud van kastdeuren en kasten

Laminaat

Massief hout

Gelakte MDF

Gelakt glas

Corpus (de kast zonder de deuren)

Frontlaminaat

Onderhoud van werkbladen

Laminaat

Composiet

Inox

Blauwe hardsteen (arduin)

Keramiek

Volkern

Graniet

Onderhoud van onderdelen

Spoelbak in inox

Spoelbak in graniet

De kraan

Scharnieren, lopers en bewegende delen

Grepen, knoppen

Copyright 2020 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso