X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord

Enkele onderhoudstips om levenslang te genieten van uw droomkeuken

Onderhoud van keukenapparaten

Vitrokeramische of inductiekookplaat

Gaskookplaat

Oven

Magnetron

Dampkap

Koelkast

Vaatwas

Diepvriezer

Onderhoud van kastdeuren en kasten

Laminaat

Massief hout

Gelakte MDF

Gelakt glas

Corpus (de kast zonder de deuren)

Frontlaminaat

Onderhoud van werkbladen

Laminaat

Composiet

Inox

Blauwe hardsteen (arduin)

Keramiek

Volkern

Graniet

Een granieten werkblad werd reeds in ons atelier behandeld met een impregneermiddel (vlekstop). Donkere granietsoorten zoals Jasberg, Nero zimbabwe, Black I en Labrador zijn zeer hard. Een schoonmaakbeurt met spoelwater volstaat om ze proper te krijgen en tegelijkertijd te voeden. Lichtere granietsoorten zoals Paradisio en Kashmir White mag u na de plaatsing nog eens met een impregneermiddel (vlekstop) behandelen. Zo dicht u de poriën volledig, waardoor het werkblad uitstekend beschermd is. Om na te gaan of het graniet al dan niet verzadigd is, besprenkelt u het oppervlak met wat water. Als op de plaats van de vlekken het graniet na een kwartier niet donkerder geworden is, is de steen verzadigd. Daarna volstaat het de behandeling met een vlekstop één of twee keer per jaar te herhalen. Voor de dagelijkse reiniging en bij lichte vervuiling gebruikt u een zacht, huishoudelijk schoonmaakmiddel (allesreiniger). Staalwol, bijtende producten of schoonmaakmiddelen op basis van chloor of een base zijn af te raden. Afwateringsgroeven echter mag u wél schoonmaken met staalwol. Ringvormige vlekken wijzen er meestal op dat uw werkblad te vettig is. U krijgt het weer mooi met natuurzuivere zachte zeep (D’Or), een handvol in een halve emmer warm water. Hardnekkige vlekken verdwijnen met Cif Cream, onverdund op een zachte spons. Veeg krachtig op de vlek en spoel na met zuiver warm water. Gebruik nooit schuurmiddelen. Granieten werkbladen kunnen niet tegen sterke zuren of chemicaliën zoals kwastreiniger, ovenreiniger, nagellakremover of ontvetter. Graniet is ook niet bestand tegen stompe en zware slagen. Het kan scheuren, splinteren of zelfs breken. Zeker de randen zijn bijzonder kwetsbaar. Gebruik ook altijd een snijplank en zet hete pannen op een onderzetter.

Onderhoud van onderdelen

Spoelbak in inox

Spoelbak in graniet

De kraan

Scharnieren, lopers en bewegende delen

Grepen, knoppen

Copyright 2020 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso