X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord

Enkele onderhoudstips om levenslang te genieten van uw droomkeuken

Onderhoud van keukenapparaten

Vitrokeramische of inductiekookplaat

Gaskookplaat

Oven

Schakel de oven eerst altijd uit en controleer of hij koud is. De voorzijde maakt u schoon met een zachte, vochtige doek en eventueel een beetje afwasmiddel. Gebruik nooit een schuurspons of bijtende schoonmaakmiddelen: die kunnen het reliëf van het venster beschadigen of krassen veroorzaken. Voor ovendeuren in aluminium of inox bestaan er specifieke producten die eerst op een zeemvel moeten worden aangebracht. Om het reinigen te vergemakkelijken, kan bij sommige ovenmodellen de deur worden verwijderd. Raadpleeg hierover de handleiding die bij uw oven wordt geleverd. De toebehoren (draaispit enz.) laat u onmiddellijk na gebruik weken in water met afwasmiddel. Etensresten verwijdert u met een borstel of spons met krabber. Laat goed drogen. De bakplaat krijgt u weer schoon door er wat baksoda op uit te strooien en daar kokend water overheen te gieten. Laat dit mengsel een paar uur intrekken. Ovenwanden in glad email reinigt u na ieder gebruik met behulp van een niet-schurende spons en een beetje afwasmiddel. Vuil op de ovenbodem haalt u weg met een spons. Zo is er minder rook- en geurontwikkeling wanneer u de oven een volgende keer gebruikt. Voor een intensieve reiniging bestaan er specifieke producten. Ovens met katalyse hebben het voordeel dat de vetspatten op de ovenwanden worden geabsorbeerd en afgebroken. Dit procedé werd speciaal ontwikkeld voor vet en is dus niet geschikt voor suikerspatten. Om de katalyse te activeren moet de oven één uur lang een temperatuur hebben van 200 °C . Haal eerst alle toebehoren uit de oven, en zet hem gedurende ongeveer 50 minuten op het maximumvermogen. Wanneer de oven is afgekoeld, wrijft u de wanden schoon met een vochtige spons. Gebruik geen schuurspons of harde borstel, zodat u de speciale bekleding voor katalyse niet beschadigt. Ovens met pyrolyse reinigt u na ieder gebruik met water en zeep. Vooraleer u de pyrolyse opstart, moeten alle toebehoren, potten en pannen uit de oven verwijderd worden. Raadpleeg zeker ook de handleiding van uw oven vooraleer de pyrolyse op te starten.

Magnetron

Dampkap

Koelkast

Vaatwas

Diepvriezer

Onderhoud van kastdeuren en kasten

Laminaat

Massief hout

Gelakte MDF

Gelakt glas

Corpus (de kast zonder de deuren)

Frontlaminaat

Onderhoud van werkbladen

Laminaat

Composiet

Inox

Blauwe hardsteen (arduin)

Keramiek

Volkern

Graniet

Onderhoud van onderdelen

Spoelbak in inox

Spoelbak in graniet

De kraan

Scharnieren, lopers en bewegende delen

Grepen, knoppen

Copyright 2020 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso