X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord

Enkele onderhoudstips om levenslang te genieten van uw droomkeuken

Onderhoud van keukenapparaten

Vitrokeramische of inductiekookplaat

Gaskookplaat

Oven

Magnetron

Dampkap

Koelkast

Vaatwas

De filter achteraan in de kuip van uw vaatwasser moet regelmatig onder stromend water worden afgespoeld. Een verstopte filter hindert immers de goede werking van het toestel. In het beste geval reinigt u de filter telkens wanneer u de vaatwasser leegmaakt. Het dichtingsrubber van de deur en de reservoirs voor de was- en spoelproducten maakt u regelmatig schoon met een vochtige doek. Vergeet ook niet twee tot drie keer per jaar de sproeiarmen onder handen te nemen. Etensresten kunnen er met de tijd in vastkoeken en zo de gaatjes verstoppen, waardoor de vaatwasser minder goed reinigt. Maak de gaatjes vrij met een puntig voorwerp zoals een breinaald of tandenstoker. Van sommige modellen kan u de sproeiarm losmaken en grondig afspoelen onder stromend water. Van zodra op het display de melding ‘zout bijvullen’ verschijnt, moet het zoutreservoir worden bijgevuld. Gebruik alleen specifiek regenereerzout. Andere producten kunnen de vaatwasmachine beschadigen. Draai de knop naar links, om het zoutreservoir te openen. Bij een nieuwe vaatwasmachine giet u de eerste keer eerst een liter water in het zoutreservoir. De volgende keren is dat niet meer nodig. Vul het reservoir met regenereerzout, verwijder het zout dat rond de opening van het reservoir is gemorst, en draai de dop naar rechts, zodat het reservoir goed sluit. Na het bijvullen kunnen er water en zout uit het zoutreservoir stromen. Dit mengsel kan de binnenkuip van de vaatwasmachine doen roesten. U kan dit voorkomen door een programma te starten van zodra het reservoir is bijgevuld.

Diepvriezer

Onderhoud van kastdeuren en kasten

Laminaat

Massief hout

Gelakte MDF

Gelakt glas

Corpus (de kast zonder de deuren)

Frontlaminaat

Onderhoud van werkbladen

Laminaat

Composiet

Inox

Blauwe hardsteen (arduin)

Keramiek

Volkern

Graniet

Onderhoud van onderdelen

Spoelbak in inox

Spoelbak in graniet

De kraan

Scharnieren, lopers en bewegende delen

Grepen, knoppen

Copyright 2020 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso