X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord
Toestellen

Koelkast

Terug

Koelkast

Verschillende soorten koelkasten

Koelkasten bestaan er in alle groottes en kleuren, met tal van opties. Zo heeft een Amerikaanse koelkast bijvoorbeeld een ijsblokjes verdeler, maar is dan ook weer wat duurder. We omschrijven enkele courante uitvoeringen.

Inbouwkoelkast

Deze koelkast heeft enkel de mogelijkheid om te koelen en heeft een beperkt vriesvakje dat is ingewerkt in de koelruimte. Deze koelkast is ingewerkt in uw keuken. Het front van de koelkast is bekleed met een front dat samen met de andere keukenfronten van uw keuken één geheel vormen.

1-deurs koelkast

De naam 1-deurs koelkast zegt in principe al genoeg. Het is een losstaande koelkast met 1 deur en is vergelijkbaar qua functies met de inbouwkoelkast, met het enige verschil dat hij niet ingewerkt zit met een passend front.

Dubbeldeurs koelkast

Een dubbeldeurs koelkast is geschikt voor grotere gezinnen. De koelkast biedt voldoende koelruimte, maar ook met een beperkte diepvrieskast.

Amerikaanse koelkast

Iedereen die wel eens een fris drankje of cocktail lust kan met de Amerikaanse koelkast zijn drankje koel houden met de ijsblokverdeler. Het is belangrijk om stadswatertoevoer te voorzien als u van plan bent een Amerikaanse koelkast aan te schaffen.

French-door koelkast

Dit type is breder dan de gewone koelkast en bevat een diepvrieskast over de volledige breedte. Deze kan opgedeeld worden uit 1 of 2 laden of uit twee deuren.

De ideale temperatuur voor uw koelkast is...

Om de groei van schimmels en bacteriën tegen te gaan wordt uw koelkast idealiter gekoeld tot 4°C. In realiteit staan de koelkasten over het algemeen te warm. Kijk dus zeker na of uw koelkast genoeg gekoeld wordt!

Onderhoud van uw koelkast

We raden aan om uw koelkast één keer per maand te reinigen. Hiervoor schakelt u de stroomtoevoer uit en haalt u alle legplateaus, laden en deurvlakken uit om vervolgens afzonderlijk te reinigen. Ook de binnenkant van uw koelkast moet gereinigd worden. Gebruik hier zeker geen zuiver bleekwater voor maar een ontsmettend detergent.

Meer onderhoudstips voor uw koelkast lezen


Copyright 2020 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso