Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Koelkast

Verschillende soorten koelkasten

Koelkasten bestaan er in alle groottes en kleuren, met tal van opties. Zo heeft een Amerikaanse koelkast bijvoorbeeld een ijsblokjesverdeler, maar is deze dan ook weer wat duurder. We omschrijven enkele courante uitvoeringen.

Inbouwkoelkast

Deze koelkast heeft enkel de mogelijkheid om te koelen en heeft een beperkt vriesvakje dat is ingewerkt in de koelruimte. Deze koelkast is ingewerkt in je keuken. Het front van de koelkast is bekleed met een front dat samen met de andere keukenfronten van je keuken één geheel vormen.

1-deurs koelkast

De naam 1-deurs koelkast zegt in principe al genoeg. Het is een losstaande koelkast met 1 deur en is qua functies vergelijkbaar met de inbouwkoelkast, met het enige verschil dat hij niet ingewerkt zit met een passend front.

Dubbeldeurs koelkast

Een dubbeldeurs koelkast is geschikt voor grotere gezinnen. De koelkast biedt voldoende koelruimte, maar ook met een beperkte diepvrieskast.

Amerikaanse koelkast

Iedereen die wel eens een fris drankje of cocktail lust kan met de Amerikaanse koelkast zijn drankje koel houden met de ijsblokverdeler. Het is belangrijk om stadswatertoevoer te voorzien als je van plan bent een Amerikaanse koelkast aan te schaffen.

French-door koelkast

Dit type is breder dan de gewone koelkast en bevat een diepvrieskast over de volledige breedte. Deze kan opgedeeld worden uit 1 of 2 laden of uit twee deuren.

De ideale temperatuur voor je koelkast is...

Om de groei van schimmels en bacteriën tegen te gaan wordt je koelkast idealiter gekoeld tot 4°C. In realiteit staan de koelkasten over het algemeen te warm. Kijk dus zeker na of je koelkast genoeg gekoeld wordt!

Onderhoud van je koelkast

We raden aan om je koelkast één keer per maand te reinigen. Hiervoor schakel je de stroomtoevoer uit en haal je alle legplateaus, laden en deurvlakken uit om vervolgens afzonderlijk te reinigen. Ook de binnenkant van je koelkast moet gereinigd worden. Gebruik hier zeker geen zuiver bleekwater voor, maar een ontsmettend detergent.

Meer onderhoudstips voor je koelkast