Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Extreme Makeover Zelem - keuken in fjord green met werkblad in marmerstructuur

Kies het juiste werkblad

Het werkblad wordt dagelijks gebruikt en is dus veelvuldig blootgesteld aan krassen, harde materialen, vlekken, hitte, slijtage, vocht, stoten, zuren, vetten, oliën,... Maak daarom vooraf een goede keuze, want elk materiaal heeft zijn eigen karakteristieken. Wat een goed werkblad is voor de ene, is misschien minder van toepassing voor iemand anders. Kies daarom het werkblad dat het best beantwoordt aan je eisen en behoeftes.

Ons huis/nieuw huis - Keuken Nele & Dries - ruime, vierdelige keuken - inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap

Laminaat

Laminaat is gemakkelijk in onderhoud, redelijk krasvast, maar wel gevoelig voor hete pannen en potten.

Meer lezen
Fenix nieuw werbklad bij Dovy Keukens

Volkern

Werkbladen in volkern worden gemaakt op dezelfde manier als laminaat, maar doordat er nog meer lagen op elkaar worden geperst, is volkern beter bestand tegen stoten, krassen en slijtage.

Meer lezen
Ons Huis/Nieuw Huis - Keuken Elyne en Lorenz - keukeneiland werkblad

Inox

Een materiaal als inox of roestvrij staal is goed bestand tegen extreme temperaturen, vocht en vet, maar gevoelig voor krassen. Inox kan ook moeilijk zijn glans behouden.

Meer lezen
Black cosmic werkblad in graniet

Graniet

Graniet is een natuurlijk materiaal, uniek qua kleur en tekening. Voor gebruik als werkblad wordt graniet meestal gepolijst, waardoor het minder poreus is en dus minder vlekgevoelig.

Meer lezen
Werkbladen - blauwe hardsteen

Blauwe hardsteen

Blauwe hardsteen is eveneens een natuurlijk materiaal dat een rustieke sfeer uitstraalt. Het is vlekgevoeliger dan gepolijste graniet, zeker voor sinaasappelsap, citroensap en azijn.

Meer lezen
Lichtrijke keuken in vrolijk abrikooskleur - getuigenis De Groote

Composiet

Composiet is een heel dicht, niet-poreus materiaal waardoor bacteriën en schimmels geen kans krijgen. Werkbladen in composiet zijn goed zuurbestendig, maar door de harsen zijn ze minder goed bestand tegen hitte dan massieve natuursteen.

Meer lezen
Werkblad in keramiek

Keramiek

Keramiek is gemaakt van vloeibaar glas, porselein en kwarts dat op een zeer hoge temperatuur gebakken wordt. Het materiaal is zeer goed bestand tegen ultraviolet licht. Een werkblad in keramiek is ook zeer kras- en vlekvast en ongevoelig voor huishoudelijke chemische stoffen.

Meer lezen