Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Meer dan 42 jaar vakmanschap

1980: De eerste Dovy-keuken wordt geboren...

Dhr. Donald Muylle, meubelmaker van opleiding, begon samen met zijn echtgenote Mvr. Yvette Claeys aan het maken van hun eigen "droomkeuken" in een oude vlasschuur te Oekene. Al vlug kwam de vraag van familie en vrienden om ook hun droomkeuken te maken. Deze tevreden klanten brachten al snel nieuwe klanten bij. In deze beginfase was hun privé-keuken het enige voorbeeld en daar konden de klanten zich een beeld vormen van hun toekomstige droomkeuken. Hier werd reeds de visie van Dovy bepaald, namelijk een keuken bouwen van zeer hoge kwaliteit aan een betaalbare prijs en dit door het uitschakelen van tussenpersonen en het rechtstreeks leveren van fabrikant naar klant. Deze visie is en blijft ook in de toekomst van toepassing.

De eerste toonzaal van Dovy Keukens in Roeselare

1981: De eerste toonzaal...

In dit jaar werd de eerste toonzaal te Roeselare geopend met een viertal keukens. Eén keuken sprong meteen in het oog en was dan ook een primeur in de keukenwereld nl. "de greeploze keuken". Dit model zonder klassieke handgreep zorgde voor een revolutie. Deze keuken die volledig ontworpen werd door Donald Muylle was toen uniek in zijn soort en wordt tot op heden nog steeds op internationaal vlak bestempeld als een typisch Belgische keuken. Om de vele orders te kunnen volgen werden ervaren vakmensen aangetrokken en de vestiging die bij de start 400 m² besloeg groeide uit tot zowat 700m².

Tweede toonzaal Dovy Keukens in Waregem

1986: Een tweede toonzaal...

Met enige trots werd een tweede toonzaal geopend en dit in Waregem.

Dovy Keukens geschiedenis

1987: Opnieuw een verhuis...

In dit jaar kreeg de productie een nieuwe locatie waar in de loop van de jaren tot 5 maal toe een uitbreiding was tot een oppervlakte van 10.000m². Steeds werden ook nieuwe medewerkers aangetrokken om de stijgende productie te verzekeren.

1989: Uniek... Dovy verwerkt ook natuursteen...

Als eerste keukenfabrikant startte Dovy met een eigen natuursteenafdeling. Op die manier zorgde Dovy alweer voor een primeur in de keukenwereld. Het grote voordeel van deze belangrijke beslissing was dat Dovy alles in eigen beheer hield en zo een betere kwaliteit kon aanbieden aan een gunstige prijs. De klant kreeg vanaf toen ook de mogelijkheid om in de fabriek zelf zijn eigen natuursteenwerkblad te selecteren uit een gamma van diverse blokken natuursteen.

1990-2009: Investeren in de toekomst ...

In deze periode opende Dovy meerdere toonzalen in Vlaanderen onder meer in Zuienkerke (Brugge), Oostakker (Gent), Grimbergen, Mechelen, Schoten, Sint-Genesius-Rode, Sint Niklaas, Herent, Aalst & Ieper.

Dovy Keukens is 'Fabriek van de Toekomst'

2013: Dovy wordt genomineerd als 'Fabriek van de Toekomst'

Dovy Keukens is een innovatieve en hoogtechnologische Belgische fabrikant van kwalitatieve maatkeukens, die via een netwerk van toonzalen, rechtstreeks verkoopt aan particulieren. Door alles zelf te doen kan dit kwalitatief en aan een heel scherpe prijs. Daarom nomineerde het Nieuw Industrieel Beleid Dovy als 'Fabriek van de Toekomst'.

Een keuken uniek als jouw vingerafdruk

Een keuken uniek als jouw vingerafdruk

Het leuke aan een Dovy-keuken is niet alleen de hoge kwaliteit maar ook het besef dat jouw keuken uniek is. Typerend voor de Dovy-keukens is de sobere en elegante vormgeving. Dovy biedt een waaier aan mogelijkheden wat betreft keukenstijlen en concepten, van "Design" over "Toronto" tot "Cottage" en dit in een ruim kleurenpalet. Dovy gebruikt elementen waarmee een leefhoek wordt gecreëerd waar je tot rust komt en die tot in de kleinste ruimte toe functioneel is en die puntgaaf tot in het detail afgewerkt is. Door de jaren heen is de naam Dovy synoniem geworden van kopen in vertrouwen en bovendien krijgt iedere klant 10 jaar garantie op zijn keuken.

Dovy Keukens Geschiedenis

2013: Eerste Dovy-toonzaal in Wallonië

De vraag naar kwalitatieve keukens stijgt ook in Wallonië. In de zomer van 2013 waagde Dovy zich voor de eerste keer op Waalse bodem met de opening van een nieuwe toonzaal in Doornik. Het concept sloeg onmiddellijk aan.

Luchtfoto fabriek Roeselare

Vandaag... Een mijlpaal in de Dovy geschiedenis

De Dovy-fabriek heeft een oppervlakte van 55.000m². Om trendsetter en meest vooruitstrevend bedrijf in de sector te blijven, werd geïnvesteerd in materialen en machines die specifiek geselecteerd werden om te beantwoorden aan onze hoge kwaliteitsnormen. Met enige fierheid mogen we dan ook stellen dat Dovy momenteel over het meest geavanceerde en modernste machinepark van België beschikt.

Wat bepaalt de kostprijs van jouw nieuwe keuken?

Droom... Creëer... Leef

Onze opdracht is een droombeeld omzetten in een creatie die uiteindelijk een kwalitatieve leefkeuken wordt. Haaks op technologie staat zin voor schoonheid bij ontwerp en planning. Rekening houdend met de beschikbare ruimte, de wensen van de klant en het vooropgestelde budget helpen onze Dovy-specialisten je graag met hun originele ideeën. Als extra service biedt Dovy je een fotorealistisch beeld aan van jouw toekomstige keuken samen met een gratis en vrijblijvende offerte.

Wil jij ook thuiskomen in je droomkeuken?

Laat een fotorealistisch ontwerp van je droomkeuken gratis uittekenen in één van onze toonzalen. Bekijk hem nadien in Virtual Reality.

Winkel zoeken in je buurt Ik maak een afspraak Ik maak een afspraak