Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Hogere en diepere kasten

Onderkasten zijn standaard 56 cm diep, terwijl de standaardhoogte varieert tussen 75 en 82 cm. Aangezien bij Dovy alles tot op de millimeter op maat kan worden gemaakt, kan je kiezen voor onderkasten die hoger en/of dieper zijn. Zo krijg je tot 20% meer opbergruimte in je keukenkasten. Door de sokkel van de keuken met bijvoorbeeld 7 cm te verlagen, win je 7 cm hoogte in je kast, en komt er plaats vrij voor twee legplanken in plaats van één. Op die manier kan je in de keukenkasten extra veel opbergen, zeker als ze ook nog eens dieper zijn dan gebruikelijk. Diepere onderkasten hebben nog een bijkomend voordeel: ook het keukenblad is dieper. Een werkblad van bijvoorbeeld 70 cm in plaats van de gebruikelijke 60 cm geeft bijkomende werkruimte, biedt meer bewegingsvrijheid voor je hoofd als er hangkasten boven zijn en je kan er extra toestellen op plaatsen.

Meer lezen over de werkbladhoogte aangepast aan je lichaamslengte.

Praktische lade-indelingen

Binnenin kan je nog ruimte winnen door de laden handig in te delen. Voor het bestek bestaan er schaaltjes en indelingen in hout en in hoogwaardige kunststof, deksels kan je opbergen in een aparte zone vooraan of achteraan de lade, en dankzij rekjes heb je een perfect overzicht op al je keukenkruiden en sausjes. Zo gaat er geen vierkante centimeter opbergruimte verloren, is alles mooi ingedeeld, en hoef je niet meer te zoeken naar dat ene keukenhulpje dat achteraan in een kast is beland. Antislipmatjes of verplaatsbare tussenschotten zorgen voor een overzichtelijke onderverdeling en houden de inhoud mooi op zijn plaats. Als je de laden opent of sluit, blijven de verpakkingen rechtop staan en verschuiven ze niet.

Laden met binnenlade

Dovy voorziet zijn keukens altijd van laden die volledig uittrekbaar zijn. Zo kan je de inhoud van de lade helemaal overzien en ook volledig benutten. Dovy maakt tevens gebruik van een vernuftig boxsysteem dat laden verder onderverdeelt in binnenladen die eveneens volledig uittrekbaar zijn. Daardoor kan ook de loze ruimte van een hoge lade efficiënt worden gebruikt.

De voordelen van hogere en diepere kasten op een rijtje

  • op maat gemaakt
  • tot 20% meer opbergruimte in je keukenkasten
  • twee legplanken in plaats van één
  • meer werkruimte op je keukenblad wegens diepere kasten
  • meer bewegingsvrijheid voor je hoofd als er hangkasten boven zijn
  • voor een scherpe prijs