Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Mindervalide keuken

We willen zo lang mogelijk in ons eigen huis blijven wonen, maar de inrichting van onze woning laat dat niet altijd toe. De focus in de woning ligt op het behouden van de woon- en levenskwaliteit. In onze vergrijzende maatschappij is het belangrijk om mensen zo lang mogelijk op een zelfstandige manier in hun eigen woning te laten verblijven. Daarom heeft Dovy slimme oplossingen gecreëerd om onze woning beter toegankelijk te maken in elke levensfase.

De 'hoog-laag keuken' voor mensen met een fysieke beperking

Het werkblad is in de hoogte verstelbaar. Op die manier kunnen senioren of mensen met beperkingen een stoel of rolstoel onder het kookgedeelte schuiven. De 'hoog-laag keuken' heeft in de hoogte verstelbare bovenkasten die elektrisch naar eigen behoefte hoger of lager ingesteld kunnen worden. De oven, microgolfoven en frigo worden laag ingeplant en afgesteld op de hoogte van een rolstoelgebruiker. Doordat er onder de microgolfoven een stevig draagvlak in inox aangebracht is, kan een persoon met beperkingen gemakkelijk een warme ovenschotel uit de microgolf schuiven.

De keuken voor mensen met een visuele beperking

Hier wordt gekozen voor kastdeuren die horizontaal open plooien, zodat men zich niet kan stoten. In de kasten is de voorkant van alle legplanken afgewerkt met donkere, contrasterende kleuren, zodat de persoon weet waar de legplanken zich bevinden. Het kookfornuis is voorzien van naast elkaar liggende kookbekkens. Op die manier kan men zich niet verbranden tijdens het reiken naar de achterste potten. De vaatwasmachine is hoger ingeplant, makkelijk bereikbaar op armhoogte en de ovenschakelaar is uitgerust met een klikschakelaar zodat men hoort op welke stand de oven staat.