Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Werkblad in composiet

Voor het dagelijks onderhoud volstaan een vochtige doek en een neutraal schoonmaakproduct (afwasmiddel bijvoorbeeld), ofwel een oplossing van azijn met water. In de gespecialiseerde handel zijn ook specifieke onderhoudsproducten verkrijgbaar.

Voor een iets intensievere schoonmaakbeurt gebruik je een sopje van warm water en Cif-cream (wit neutraal), geen gewoon huishoudschuurmiddel en zeker geen product op basis van bleekmiddel. Wrijf het werkblad schoon met een schone doek en spoel na met voldoende proper warm water. Hardnekkige vlekken verdwijnen meestal als je Cif Cream onverdund aanbrengt op een zachte spons, daarna flink op de vlek veegt, en naspoelt met voldoende proper warm water. Gemorste dranken en/of voedsel moet je zo snel mogelijk weghalen. Eenmaal opgedroogd zijn vooral koffie en thee nog moeilijk te verwijderen. Producten die na opdrogen hard worden, zoals kauwgom, mosterd en vet, schraap je eerst weg met behulp van een stompe kunststofschraper. Vervolg met een oplossing van huishoudazijn en water en spoel na met proper water.

Gebruik nooit een schuurmiddel. Daarmee kan je de polijstlaag beschadigen en doffe vlekken veroorzaken. Gebruik ook nooit een schuursponsje of staalwol, en evenmin schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten of die een ph-waarde hebben hoger dan 10. Let eveneens op met sommige soorten tabletten voor de vaatwasser, met ovenreinigers of ontstoppers, en met onderhoudsmiddelen op basis van siliconen. Vermijd ook contact met markeer- of drukinkten.

Composiet is ook niet bestand tegen rechtstreeks contact met hete pannen, kookpotten of toestellen. Gebruik daarom altijd een onderzetter. Snij voedingsmiddelen altijd op een snijplank, om metaalsporen van een keukenmes op het blad te vermijden.