Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Familyhub Samsung

Tegenwoordig worden apparaten slimmer en slimmer. Zo is er de slimme verlichting. Met je smartphone bedien je de verlichting op afstand, zowel binnenshuis als buitenshuis. De slimme wekker maakt je op voorhand al zachtjes wakker met toenemend (zon)licht tot het tijd is om op te staan. De slimme watersensor waarschuwt je op je telefoon voor een waterlek. Er zijn ook slimme lampen, slimme schakelaars, slimme sloten… waarom dus geen slimme koelkast?

Weet jij wat een Family Hub is?

Als iemand spreekt over een Family Hub, dan weet je waarschijnlijk niet waarover die persoon het heeft. Als iemand spreekt over een slimme Amerikaanse koelkast, dan ben je onmiddellijk mee in het verhaal. Bij een Amerikaanse koelkast denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan een ruime koelkast met ijsblokjesfunctie. Maar de slimme Amerikaanse koelkast heeft heel wat meer in haar mars. Het grote touchscreen – bijna zo groot als je tablet – toont agenda’s en berichten en doet dienst als entertainment center.

De slimme koelkast maakt je leven makkelijker

De slimme koelkast is een goede aanwinst in de keuken voor drukbezette mensen of gezinnen. Ze verbindt de hele familie. Hoe vaak gebeurt het niet dat de kinderen vergeten te zeggen dat zij het laatste brik melk uit de koelkast uitgedronken hebben? Of ligt er af en toe een blok kaas te beschimmelen? Yoghurtpotjes die bijna over datum zijn? Groenten en fruitsoorten die dringend geconsumeerd moeten worden? Of ben je in de supermarkt en weet je niet meer of je nog eieren in de koelkast hebt staan om een gerecht te bereiden? Dankzij de mobiele app en 3 ingebouwde camera’s check je de inhoud van de koelkast.

Heb je even geen inspiratie om te koken vanavond? Vraag dan aan je slimme koelkast om een recept voor te stellen op basis van de ingrediënten die aanwezig zijn in je koelkast. Dit is een win-winsituatie: je hoeft die avond geen boodschappen te doen én je hebt geen voedselverspilling. Alleen maar voordelen dus.

Het hele gezin is op elk moment met elkaar verbonden

Via de touchscreen bekijk je de agenda’s van je gezinsleden. Of stuur een bericht naar de koelkast dat je gezinsleden niet op jou moeten wachten om het avondeten klaar te maken. De eerste die langs de koelkast passeert, ziet je bericht meteen. Je kinderen kunnen op de koelkast ook een mooie tekening achterlaten. Of je vervangt de kattebelletjes die je op een klassieke post-it schrijft door een digitaal bericht.

Je koelkast als entertainment center

Verbind je slimme koelkast met je slimme TV en je kunt live TV kijken in de keuken. Beeld en klank worden draadloos doorgestuurd naar het koelkastdisplay. Je hebt geen aparte TV meer nodig in je keuken om het nieuws live te volgen terwijl je in de potten staat te roeren. Of bekijk samen met de kinderen hun favoriete tekenfilm in de keuken. Een streepje muziek is ook altijd welkom tijdens het avondeten met het gezin. Hier zorgt je slimme koelkast wel voor.

Denk eraan om ook andere slimme toestellen te verbinden met je slimme koelkast en je checkt vanuit je luie zetel meteen de cyclus van je wasmachine. Of je start de robotstofzuiger met één druk op de knop. Combineer naar hartenlust met andere apps en je drukbezette leven loopt als een trein.