X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord

Enkele onderhoudstips om levenslang te genieten van uw droomkeuken

Onderhoud van keukenapparaten

Vitrokeramische of inductiekookplaat

Gaskookplaat

Oven

Magnetron

Dampkap

Dampkappen met klep, uitschuifbare of decoratieve dampkappen zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen: gekleurd plaatstaal, glas, inox, enz. Bij sommige modellen worden verschillende materialen met elkaar gecombineerd, zoals glas en inox. Voor het schoonmaken van het buitenoppervlak, ongeacht het materiaal, gebruikt u een zachte spons en een ontvettend product. Gebruik nooit een schuurspons of harde borstel: die kunnen glas of inox beschadigen. Metalen vetfilters moeten regelmatig worden gereinigd. Hoe meer verzadigd ze zijn, hoe minder goed de dampkap werkt, en hoe groter het risico op brand. Sommige dampkappen zijn uitgerust met een verklikkerlampje dat aangeeft wanneer de filters aan een reiniging toe zijn. Wanneer de dampkap geen verklikkerlampje heeft, doet u er goed aan de vetfilters om de twee maanden te reinigen. Raadpleeg de handleiding hoe u ze moet demonteren. De filters mogen in de vaatwasser, maar zorg er dan wel voor dat ze niet in aanraking komen met servies of bestek. Indien u ze liever met de hand wast, laat ze dan eerst weken in warm water waarin u een vaatwastablet hebt opgelost ofwel in een sopje met warm water en soda. Schrob de filters af en spoel grondig na. Plakkerige aanslag verdwijnt met paraffineolie of met een papje van vloeibaar afwasmiddel en vaatwaspoeder. Droog de filters goed af vooraleer u ze terugplaatst. Als u het rooster van de dampkap inspuit met siliconenspray, zal vet zich minder snel eraan vasthechten. Vergeet ook niet op tijd en stond de filter van uw afzuigkap te vervangen. Na enkele maanden heeft hij zoveel vet opgeslorpt dat hij niet meer goed werkt. Indien u een recirculatiedampkap hebt, moet u ook de koolstoffilter regelmatig vervangen, bij voorkeur om de drie maanden. Die kan niet worden gewassen. Een verzadigde koolstoffilter is onschadelijk en mag bij het gewone huishoudafval worden gegooid. De referentie van de filter die in uw dampkap past, vindt u op het plaatje van uw toestel. Noteer de datum waarop u de filter hebt vervangen.

Koelkast

Vaatwas

Diepvriezer

Onderhoud van kastdeuren en kasten

Laminaat

Massief hout

Gelakte MDF

Gelakt glas

Corpus (de kast zonder de deuren)

Frontlaminaat

Onderhoud van werkbladen

Laminaat

Composiet

Inox

Blauwe hardsteen (arduin)

Keramiek

Volkern

Graniet

Onderhoud van onderdelen

Spoelbak in inox

Spoelbak in graniet

De kraan

Scharnieren, lopers en bewegende delen

Grepen, knoppen

Onze toonzalen zijn terug open
Geniet nu van onze uitzonderlijke acties

Lees meer
Copyright 2020 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso