
Ingrediënten
- 225 g Solo Patisserie op kamertemperatuur
- 175 g Solo Patisserie
- 225 g kristalsuiker
- 4 middelgrote eieren
- 40 g cacaopoeder opgelost in
- 4-5 el warm water
- 225 g zelfrijzende bloem, gezeefd
- Voor het chocoladeglazuur:
- 325 g poedersuiker
- 25 g cacaopoeder
- 2 tl melk
Voor de versiering:
- 150 g donkere chocoladestukjes
- 1 rode kerstbal
- Wit kant-en-klaar suikerglazuur
Bereiding
Doe de Solo Patisserie samen met de suiker in een mengkom en klop op tot het mengsel licht en smeuïg is. Klop de eieren er een voor een onder en doe daarna hetzelfde met het cacaomengsel.
Voeg er de bloem aan toe, meng goed en giet het deeg daarna in twee diepe, ingevette en met bakpapier beklede taartvormen met een diameter van 18 cm. Strijk de bovenkanten glad.
Bak 45-55 minuten in het midden van de oven op 180 °C/160 °C (heteluchtoven)/gasstand Haal uit de oven en laat even afkoelen op een rooster.
Haal de taarten uit de vormen en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Rol een beetje wit kant-en-klaar glazuur uit en snijd 2 cirkels uit voor de ogen. Leg even opzij.
Bewaar 8 chocoladestukjes om straks Rudolf zijn snoet mee te versieren en smelt de rest voorzichtig. Gebruik een beetje van de gesmolten chocolade om de pupillen te tekenen in het midden van de ogen en laat opstijven.
Leg een stuk bakpapier over het sjabloon voor het gewei. Smeer de resterende gesmolten chocolade open met een paletmes en volg hierbij mooi de contouren van het sjabloon. Plaats in de koelkast om op te stijven.
Voor het glazuur klop je de Solo Patisserie op met de poedersuiker en het cacaopoeder tot alles goed gemengd is. Voeg de melk toe om het glazuur wat smeuïger te maken.
Dan is het tijd om de taart samen te stellen. Snijd indien nodig de bovenkanten van de taarten wat bij, zodat ze mooi vlak zijn. Plaats de twee taarten op elkaar, met een laagje chocoladeglazuur ertussen. Strijk de zijkanten en de bovenkant van de taart in met het resterende chocoladeglazuur. Gebruik hiervoor een paletmes.
Plaats de rode kerstbal op de taart om de neus van het rendier te maken. Druk daarna de ogen zachtjes vast in het glazuur. Plaats de chocoladestukjes aan de zijkanten van het snoetje. Plaats de rode kerstbal op de taart om de neus van het rendier te maken. Druk daarna de ogen zachtjes vast in het glazuur. Plaats de chocoladestukjes aan de zijkanten van het snoetje.
Neem het gewei uit de koelkast, snijd met een scherp mes 2 gleufjes in de bovenkant van de taart. Zet het gewei vervolgens voorzichtig rechtop in de gleuven.
Dien op.
© Solo