X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord

Ontdek alle tips voor een gebruiksvriendelijke keuken

Een nieuwe keuken is een behoorlijke investering. Daarom gaat u best niet over één nacht ijs. Een keuken moet meer zijn dan mooi alleen. Ook bij het praktische gebruiksgemak, de opbergruimte en ergonomie staat u best even stil. Lees onderstaande tips zodat u uw keukenproject goed kan voorbereiden en achteraf geen spijt krijgt.

Werkbladhoogte volgens lichaamslengte

Werkbladhoogte volgens lichaamslengte

Om rugpijn of verkrampte spieren te vermijden, moet de hoogte van het keukenwerkblad aangepast zijn aan uw lichaamslengte. Daarvoor bestaat een eenvoudige truc. Wat die truc is lees je hier.

Hogere en diepere kasten

Hogere en diepere kasten

Onderkasten zijn standaard 56 cm diep, terwijl de standaardhoogte varieert tussen 75 en 82 cm. Aangezien bij Dovy alle keukenkasten op maat gemaakt worden, kan u kiezen voor onderkasten die hoger en/of dieper zijn.

Laden in plaats van legplanken

Laden in plaats van legplanken

Bij de lades van Dovy komt de inhoud u tegemoet en krijgt u een volledig overzicht zonder dat u zich moet rekken of op uw knieën gaan zitten om iets uit de kast te halen.

Verlaagde kookzone

Verlaagde kookzone

Voor de kookplaat kunt u dezelfde hoogte aanhouden als voor het werkblad, maar het is handiger om het kookgedeelte te verlagen.

Handige hoekoplossing

Handige hoekoplossing

Om u niet in bochten te hoeven wringen, zijn onderkasten met draaiplateaus veel handiger dan onderkasten met deuren.

Verhoogde vaatwasmachine

Verhoogde vaatwasmachine

De ideale hoogte voor uw vaatwasser is 115 à 120 cm. U hoeft dan niet diep door de knieën om de vaat in en uit te laden. Of plaats de vaatwasser op werkhoogte!

Ovens op armhoogte

Ovens op armhoogte

Ovens bevinden zich best op armhoogte (100-140 cm). Hete schotels kunt u er dan op een veilige manier uithalen zonder te morsen of zich te verbranden.

Keukens voor mensen met een beperking

Keukens voor mensen met een beperking

Dovy heeft slimme oplossingen gecreëerd om onze woning beter toegankelijk te maken in elke levensfase. Keukens voor mensen met een fysieke en/of visuele beperking.

voldoende opbergruimte keuken

Voldoende opbergruimte

Opbergruimte in een keuken hebt u nooit teveel. Diepere en/of hogere onderkasten zijn daarom een aanrader of kies voor lades in plaats van legplanken.

voldoende werkruimte in je keuken

Voldoende werkruimte

Zorg voor voldoende werkruimte op het werkblad. Kies voor een dieper werkblad als u veel apparaten in uw keuken wilt zetten en voorzie ook een ruim werkblad naast het kookgedeelte.

Kast met schuifdeuren

Kast met schuifdeuren

In een mooi opgeruimde keuken kiest u voor een opzetkast met schuifdeuren om alles netjes weg te bergen.

'Let's do the twist' met dit stopcontact

'Let's do the twist' met dit stopcontact

De 'Twist' is een stopcontact dat u met slechts 2 vingers ronddraait om te openen of te sluiten. Makkelijk en gebruiksvriendelijk!

Copyright 2020 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso