Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

In het vierde seizoen van Blind Gekocht maken we kennis met het eerste koppel en het is direct bingo! Filip en Caroline hebben een stevig budget van 1 miljoen euro en daarom zijn hun verwachtingen hooggespannen. Voor hen is de keuken het hart van de woning. Ze rekenen dus op een frisse, zuiders getinte keuken met een luxueuze uitstraling. Dovy tekende een ruime, praktische keuken die een instant vakantiegevoel oproept.

Bekijk hieronder de keuken voor en na.

Na Voor
Blind Gekocht Beringen zithoek

Tuingericht ontwerp met gezellige zithoek

Toen het koppel de woning voor het eerst betrad, waren ze niet gecharmeerd van de felblauwe, glanzende keuken die in het midden van de woning stond, terwijl het haardvuur in de salon alle aandacht naar zich toe trok. Daarom besloot interieurarchitect Bart om de keuken van plaats te wisselen om zo de connectie met de tuin – én het vakantiegevoel - te versterken. De keukenconsultant van Dovy hield hiermee rekening in het ontwerp en tekende een strakke kastenwand met heel ruim kookeiland en aansluitend een cosy loungehoek. Hij liet het ontwerp eerst in virtual reality zien.

Witte kastenwand en kookeiland in fineer eik scarved

Qua materialen liet Bart zijn oog vallen op een wit kerngekleurd frontlaminaat voor de kastenwand en fineer eik scarved voor de onderkasten van het kookeiland. Wit reflecteert immers het licht en dat zorgt voor een helder, open gevoel in de keuken. De onderkasten in fineer eik hebben lichte horizontale zaagsneden over de verticale houtstructuur en dat geeft de kastdeuren een chique uitstraling. De cérusé-kleur past perfect bij de witte kastenwand met meerdere inbouwtoestellen. De kastenwand wordt onderbroken door de spoelbak met daarboven een muurbank met ingefreesde led-verlichting voor een speels effect.

Blind Gekocht Beringen
Blind Gekocht Beringen eiland

Een ruim kookeiland als pronkstuk van de keuken

Aangezien Filip en Caroline veel tijd doorbrengen in de keuken met hun drie kinderen is het belangrijk om over een ruim kookeiland te beschikken. En dat is ongetwijfeld dé blikvanger in de keuken geworden. Het werkblad in keramiek heeft de zuiderse look van travertin en beschikt over vele kwaliteiten. Keramiek is een zeer kras- en slijtvast materiaal, hygiënisch, vlek- en hittebestendig. Een logische keuze dus voor een superdeluxe afwerking.

De kookplaat is, net zoals de spoelbak, volledig vlak ingewerkt in het werkblad. Dat geeft vooral een nette indruk. Om het zicht naar de tuin niet te belemmeren opteerde interieurarchitect Bart voor een kookplaat met geïntegreerde dampkap. Onder het kookgedeelte is er veel opbergruimte in de pannen-, potten- en bestekladen. Vlak naast de kookplaat is een Twist-stopcontact ingebouwd. Klik, draai en er verschijnt een stopcontact en 2 USB-poorten. Dat is handig om een mixer aan te sluiten of een mobiele telefoon op te laden op het werkblad.

Een zuiders getinte keuken

De zuiderse sfeer in de keuken van Filip en Caroline wordt gecreëerd door een combinatie van verschillende elementen. De witte kastenwand, het gebruik van heldere kleuren, het warm gevoel dat de eiken onderkasten oproepen, de lichte tinten en het werkblad in travertinlook. Dat maakt het geheel compleet en zo maakte Dovy de droomkeuken van het koppel waar.

Blind Gekocht Beringen

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen