Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

In het hart van Gent wordt een revolutionaire keuken tentoongesteld tijdens de Reva-beurs, dé informatiebeurs voor mensen met een beperking, senioren, mantelzorgers of professionele hulpverleners. Deze unieke keuken is speciaal ontworpen om de dagelijkse behoeften en het comfort van mensen met een beperking te dienen. Dovy laat hier een staaltje sterk vakmanschap zien. Alle ingenieuze aanpassingen zijn verwerkt in deze keuken, terwijl hij toch een heel huiselijk karakter uitstraalt.

Aangepaste keukens - vaatwas

Comfortabele vaatwasser

De vaatwasser in deze keuken staat op de grond maar diep reiken om de vaat uit de onderste korf te halen is niet nodig. Hij beschikt namelijk over een comfortlift. De naam zegt het zelf: het is een soort lift die zorgt voor jouw comfort. Met een eenvoudige handbeweging lift je de onderste korf op, zodat hij op dezelfde hoogte komt als de bovenste korf. Hierdoor wordt het in- en uitladen van de vaat een fluitje van een cent. Dat is niet alleen handig voor mensen met een beperking, maar ook voor senioren of mensen met rugproblemen. Boven de vaatwasser is er voldoende ruimte voorzien op het werkblad om de propere vaat uit te laden en neer te zetten voordat deze wordt opgeborgen.

Innovatief spoel- en kookgedeelte

Het Ropox FlexiElectric-systeem is een elektrisch hoog-laag systeem waar de ondiepe spoelbak en de inductiekookplaat zijn ingebouwd. Druk op de knop en het systeem komt omlaag tot op de gewenste hoogte. De veiligheidsstrip zorgt ervoor dat, bij een neerwaartse beweging, de strip wordt geactiveerd en het systeem zal stoppen en 2 cm terug omhoog keren. Dit om druk te vermijden op benen of voorwerpen.

Aangepaste keukens - spoelbak
Aangepaste keukens - kookplaat

Veilige inductiekookplaat

De drie naast elkaar gelegen inductievuren zorgen ervoor dat de gebruiker gemakkelijk toegang heeft tot alle potten zonder ongemakkelijke bewegingen of reiken, waardoor de veiligheid wordt verhoogd.

Bovenkasten met een twist

De dubbele hangkast boven het spoelgedeelte is uitgerust met het Ropox DiagonalElectric-systeem. De kast komt eerst een stukje naar voor en dan naar beneden. Onderaan de kast is een veiligheidsplaat gemonteerd. Wanneer de kast daalt en de veiligheidsplaat raakt een voorwerp, dan zal deze stoppen en 2 cm terugkeren. Alle legplanken van de kasten zijn aan de voorkant afgeboord met zwart laminaat. Dat helpt slechtzienden bij het detecteren van de legplanken en scheidingswanden in de kasten.

Aangepaste keukens - bovenkast
Aangepaste keukens - uittrekbare inox afdekplaat

Doordachte opbergruimte

Naast de kookplaat bevinden zich diverse laden onder elkaar, elk met een specifiek doel. De bovenste lade is bedoeld voor het bestek, terwijl de lade eronder voorzien is van een uittrekbare inox afdekplaat. Dat is perfect om hete ovenschotels op te plaatsen. De twee extra laden eronder zijn ideaal voor het opbergen van potten en pannen.

Kolomkast met Horizon Plus-deuren

Kastdeuren die zijwaarts openen zijn ideaal voor slechtzienden want de kastdeuren hangen niet in de weg. Je trekt ze iets naar voor en schuift ze vervolgens horizontaal opzij.

Meer info over Horizon Plus
Aangepaste keukens - bovenkast
Aangepaste keukens - koelkast met lades

Koelkast met laden

In de kolomkast is een grote koelkast ingebouwd. Voor een makkelijke toegang bestaat het bovendeel uit legplanken en onderaan zijn er laden voorzien zodat de koelkast eenvoudig bereikbaar is voor mensen in een rolstoel.

Verplaatsbare tafel

De tafel past perfect in het eiland en is multifunctioneel. Hij is uitgerust met het Ropox 4SingleElectric-systeem dat bij een neerwaartse beweging stopt als het een obstakel detecteert. De tafel staat op wielen en kan dus gemakkelijk verplaatst worden als er gasten zijn. Dit belemmert de hoogteverstelling niet want hij is voorzien van een batterij. Je verplaatst de tafel waar jij dit nodig acht en hebt geen stopcontact nodig om hem in de hoogte te verstellen. Makkelijk!

Aangepaste keukens - verplaatsbare tafel
Aangepaste keukens

Warme sfeer in huis

Een aangepaste keuken hoeft niet saai te zijn. Dat bewijst Dovy. Geef de keuken een warme, gezellige uitstraling door gebruik te maken van open nissen aan de voorzijde van het eiland, een warm witte led-verlichting voor de sfeer en een houtlook voor een knus gevoel.

Laminaat in verschillende tinten

De bovenkasten van deze keuken zijn vervaardigd in warm wit laminaat dat tot in de kern gekleurd is. Ze vallen bijna niet op en verdwijnen als het ware in het geheel. Daardoor komt het accent te liggen op de onderkasten in laminaat met de warme look van notelaarhout. Het werkblad is ook in laminaat en kreeg de bijpassende tint ‘Trento Grey’. De verschillende kleuren van laminaat passen uitstekend bij elkaar en vormen één mooi esthetisch geheel.

Aangepaste keukens - wit laminaat notelaar
Aangepaste keukens

Toonbeeld van innovatie

Deze keuken is een toonbeeld van innovatie die de levenskwaliteit van mensen met een beperking kan verbeteren. Hij combineert esthetiek met functionaliteit in de vorm van nieuwigheden, spitsvondigheden en handige snufjes. Dat bewijst nogmaals dat design en toegankelijkheid hand in hand gaan want met zijn doordachte aanpassingen biedt deze keuken elke gebruiker een ervaring van gemak, veiligheid en comfort.

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen