Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Voor Liese en Iῆigo komt het milieu op de eerste plaats. Daarom ging een groot deel van hun budget naar energiebesparende maatregelen en werden bepaalde delen van het huis hierdoor niet afgewerkt. Maar de keuken is dat wel, dankzij Dovy. Aangezien er nog maar een beperkt budget overbleef voor een nieuwe keuken, koos de keukenconsultant voor kastdeuren in laminaat met het uitzicht van oude eik en een werkblad in laminaat dat eruitziet als blauwsteen. Maar in deze keuken werd vooral het accent gelegd op ruimtebesparende ingrepen.

Bekijk hieronder de keuken voor en na.

Na Voor

Kies voor maatwerk

In een kleine keuken is het essentieel om elke vierkante centimeter optimaal te benutten. Kies daarom voor een fabrikant die maatwerk levert, want kasten op maat zijn altijd perfect aangepast aan de ruimte waarin ze worden geplaatst. In de keuken van Liese en Iῆigo lopen de kasten door tot bijna tegen het plafond, zodat ze profiteren van de volledige hoogte. Helemaal bovenaan plaatst Liese dan de zaken die ze maar af en toe gebruikt.

Ook de ruimte onder de oven gaat niet verloren. In een kleine, op maat gemaakte lade kan Liese de keukenhanddoeken, ovenschotels of pannenlappen opbergen. Ieder hoekje of kantje in deze keuken is volledig gebruikt, zelfs de ruimte in de hoek waar een handig hoeksysteem is ingebouwd.

Blind Gekocht Koolkerke-Brugge
Blind Gekocht Koolkerke-Brugge

Selecteer een handig hoeksysteem

In een keuken in L-vorm heb je bijna altijd te maken met een hoekkast met legplank. Om die ruimte optimaal te benutten, is het beter om in zo’n kast een draaiplateau in te bouwen. Dat is niet alleen handig, het spaart ook je rug. Er bestaan verschillende soorten draaiplateaus en die zijn in de loop van de jaren veel verbeterd op het vlak van gebruiksvriendelijkheid. De keukenconsultant van Dovy voorziet in de keuken van Liese en Iῆigo een draaiplateau met twee niveaus, voorzien van een antislipbodem zodat de potten en pannen niet verschuiven tijdens het draaien.

Een kast met vouwdeuren geeft meer ruimte

De ruimte tussen de dampkap en de muur werd gebruikt om een kast met vouwdeuren te installeren. Ze ziet eruit als een gewone kast met twee deuren en handgrepen, maar vouwt open van links naar rechts. Dat is veel handiger dan twee kasten naast elkaar want er is geen verticale scheiding tussen beide, de legplanken lopen door over de volledige breedte. Op die manier is hier een nuttige hoek gecreëerd voor het dagelijks servies.

Blind Gekocht Koolkerke-Brugge
Blind Gekocht Koolkerke-Brugge

Uittrekbare rekken zijn een must

Aan beide kanten van de oven was er nog een kleine ruimte over en hier kwam de keukenconsultant op het idee om ze te gebruiken voor op maat gemaakte kruiden- en flessenrekken. Zo komen de kruiden of olieflessen niet op het aanrecht te staan maar zitten ze netjes opgeborgen. Het uittrekbaar rek aan de linkerkant van de oven is breder dan dat aan de rechterkant. Daarom doet het dienst als flessenrek of voor het opbergen van pakken droge voeding. Het rek aan de rechterkant is smaller en hier kan Liese haar favoriete kruiden opbergen op twee niveaus. Beide rekken zijn voorzien van een antislipbodem zodat ze niet verschuiven bij het openen en sluiten van de deuren.

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen