Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

In Hoboken kocht Béa een huis voor het grote gezin van Cherifa en Rachid. Interieurarchitect Kelly luisterde naar hun noden en stemde het keukenontwerp daarop af. Drie zaken waren voor het gezin belangrijk: een grotere ruimte creëren, meer kleur in de keuken en daarbij de kosten beperken. Geen eenvoudige opdracht om al deze eisen te combineren maar toch slaagde de interieurarchitect er wonderwel in.

Bekijk hieronder de keuken in voor en na.

Na Voor
Blind Gekocht voor en na Hoboken

Een recente keuken maar niet praktisch ingericht

De witte keuken in het huis van Cherifa en Rachid is tamelijk recent. Maar als je de keuken van dichtbij bekijkt, dan zie je dat hij niet praktisch ingericht is. Kijk eens hoe hoog de microgolfoven ingeplant is boven de koelkast. Dat is niet makkelijk om een hete schotel uit te nemen. De deur naar de hal midden in de keuken zorgt voor veel verlies aan keukenruimte en de opstelling in het algemeen is niet efficiënt. Hoog tijd dus voor een totale make-over.

De huidige keuken is te klein voor Cherifa, Rachid en de vier kinderen. Het schiereilandje hindert de doorgang en ze houden van meer kleur in de keuken. Voor interieurarchitecte Kelly was er dus nog werk aan de winkel maar tegelijkertijd moesten de kosten voor het gezin beperkt blijven.

Meer ruimte creëren

Het gedrongen, plompe eiland was het eerste dat verdween en ook de deur naar de hal werd dichtgemaakt om op die manier meer keukenruimte te creëren. De nieuwe U-vormige keuken geeft een meer open gevoel en er wordt efficiënter omgesprongen met de beschikbare ruimte want alles bevindt zich binnen handbereik.

Blind Gekocht Hoboken voor en na
Blind Gekocht Hoboken Keuken Dovy

De kosten beperken

Ook het kostenplaatje werd grondig bestudeerd. De bestaande water- en elektriciteitsleidingen bleven op dezelfde plaats. Op die manier werden geen onnodige kosten gemaakt voor het verplaatsen van het kookvuur en de spoelbak. En de interieurarchitecte besliste eveneens om het kookfornuis, de dampkap en de oven te hergebruiken. Milieuvriendelijk en kostenbewust.

Rustgevende tinten gebruiken

De kastdeuren in laminaat geven meer kleur aan de keuken. Combineer met een witte achtergrond en de fjordgroene kasten komen prachtig tot hun recht. Voor een subtiel accent kregen de onderkasten en laden een goudkleurige handgreep, dezelfde kleur als voor de kraan.

Blind Gekocht Hoboken Keuken Dovy
Blind Gekocht Hoboken

Bovenkasten met tip-on systeem

Heb je erop gelet dat de onderkasten voorzien zijn van een handgreep en de bovenkasten niet? Dat is niet alleen rustgevender qua uitstraling maar ook handiger. De bovenkasten zijn uitgerust met een tip-on systeem. Je drukt lichtjes tegen de kast en ze gaat vanzelf open.

Efficiënt qua opbergruimte

De nieuwe keuken werd zo efficiënt mogelijk ingericht. Daarom koos de interieurarchitecte voor onderkasten met dubbele pottenladen en een besteklade binnenin. Zelfs de ruimte boven de dampkap werd benut. Hier zijn er smalle legplanken voorzien waar je kruidenpotjes kan opbergen. Handig, want ze staan zich net boven het kookvuur.

Blind Gekocht Hoboken
Blind Gekocht Hoboken

En last but not least… het werblad in keramiek

In het groot gezin met kleine kinderen wordt er elke dag vers gekookt. Dus is het nodig om een onderhoudsvriendelijk werkblad te kiezen dat tegen een stootje kan. Keramiek is hygiënisch, vlekbestendig en krasvrij, zeer goed bestand tegen ultraviolet licht en uiterst hittebestendig. De geurige tajineschotel die je uit de oven haalt, kan dus gerust op het keramieken werkblad geplaatst worden. Dat is handig als de kleintjes in de keuken rondlopen en je snel je handen wilt vrij hebben.

Deze keuken in virtual reality

Bekijk deze keuken in 360°

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen