Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De keuken van Davina in ‘Blind Gekocht’ onderging een volledige metamorfose. Van een klein donker keukentje zonder zitgelegenheid naar een stralend witte, strakke keuken voor zes personen en badend in het licht. Van ouderwetse keukentoestellen naar moderne apparaten met alle comfort. Davina ruilde de oude ‘blind gekochte’ keuken in voor de keuken van haar dromen waar het gezellig is om te vertoeven en gasten te ontvangen.

Blind Gekocht - D1

De oude keuken moest eruit

De keuken in de woning die Davina kocht, dateerde van meerdere jaren geleden en toonde nogal veel slijtage. Het was allesbehalve een gezellige ruimte om te vertoeven, maar eerder een opslagplaats met kook- en afwasgedeelte. Vandaar dat Davina er niet over twijfelde: de oude keuken werd onmiddellijk afgebroken en vervangen door een nieuwe witte keuken.

De interieurarchitect tekende het ontwerp uit en liet het aan Davina zien in virtual reality. Zo kon Davina zich al een reëel beeld vormen van hoe haar nieuwe keuken er zou uitzien.

Enkelwandige witte keuken

In een kleine ruimte komt een witte keuken maximaal tot zijn recht. De witte kleur reflecteert het licht en geeft een aangenaam, licht en fris gevoel als je binnenkomt.

Voor een strakke look werden de kastdeuren vervaardigd in wit kerngekleurd frontlaminaat. Bij deze speciale uitvoering wordt het laminaat in de massa gekleurd. Daardoor is het fijne donkere lijntje – een kenmerk van laminaat – helemaal niet meer te zien, niet frontaal en ook niet van opzij. Dat geeft de keuken een zeer strak design en een architecturale look.

Het wit werkblad past er perfect bij. Het bestaat uit composiet, een kunstmatig samengesteld materiaal dat niet alleen hygiënisch is, maar ook sterk, vlek- en krasbestendig.

Blind Gekocht seizoen 2 - Kortrijk - Dovy Keukens
Blind Gekocht seizoen 2 - Kortrijk - Dovy Keukens

Spatwand in contrasterende kleur

Voor een speelse toets werd er gewerkt met een klein kleuraccent. De spatwand bestaat eveneens uit laminaat, maar kreeg een blauwgroen accent. Een kleuraccent dat ook terugkomt in de keukenmuur en dito zitkussens op de bank.

Keukentoestellen in één lijn

In een enkelwandige keuken bevinden alle keukentoestellen zich op één lijn. Dat is makkelijk om te werken. De gewassen groenten gaan van de spoelbak direct in de kookpot of in de oven. Zo zijn er geen onnodige verplaatsingen en win je tijd bij het koken. Heb je er ook op gelet dat zelfs de geïntegreerde dampkap mooi in lijn is met de bovenkasten?

Onder het kookvuur werden er 2 praktische en ruime pottenladen voorzien met daarin een binnenlade en verdeling voor klein keukengerief. Op die manier is alles netjes opgeborgen en vind je direct terug wat je zoekt.

Blind Gekocht seizoen 2 - Kortrijk - Dovy Keukens
Blind Gekocht seizoen 2 - Kortrijk - Dovy Keukens

Ook de binnenkant telt mee

De binnenkant van elke Dovy-kast is afgewerkt met glanzend laminaat. Het grote voordeel? Glanzend laminaat is zeer makkelijk te onderhouden en prima bestand tegen veelvuldig potten en pannen uit de kast halen.

Voor Davina was het belangrijk om te weten dat Dovy de keuken van haar dromen zou kunnen realiseren. Om dit te bewijzen, heeft de interieurarchitect het ontwerp eerst omgezet in een driedimensionaal ontwerp. Zo kon Davina thuis haar keuken bekijk op de computer, tablet of smartphone en genieten van haar keukenproject dat stilaan werkelijkheid werd. Kijk je mee naar het ontwerp in 3D dat Davina thuisgestuurd kreeg?

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen